Marcel Ciolacu: „Cîțu a ieșit ca o dizeuză de bâlci să îi pună covor roșu lui Arafat”

de Stiri Buzau Media

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, critică Guvernul pentru tragedia petrecută în această țară la spitalul Victor Babeș, unde 3 pacienți au murit după ce s-a defectat instalația de oxigen. Ciolacu îl critică și pe premierul Florin Cîțu pentru că nu l-a demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Cîțu a ieșit ca o dizeuză de bâlci să îi pună covor roșu lui Arafat. Așa am aflat, după 7 ore, că la ora 16.25, ora României, au murit iar niște oameni din vina lor. Au murit oameni fără oxigen din vina lor! Și ei caută acarul Păun cu tot felul de explicații penibile și sforăitoare”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

„PNL-ul e luat ostatec de Barna și useriști! Nu pot nimic. O adunătură de lași, fricoși incompetenți și hoți. Cîțu a ratat iar. Trebuia să-l demită pe Vlad Voiculescu. Singurul gest onorabil. Dar a fugit, din nou, de răspundere. O vom face noi prin moțiune”, a adăugat președintele PSD.

Un incident grav a avut loc în această seară la unitatea mobilă ATI de la Spitalul Victor Babeș din București. Instalația de oxigen s-a defectat, iar din această cauză trei pacienți au decedat, fiind salvați alți cinci, care au fost transferați la alte spitale.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, personalul medical a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță a acestor tipuri de echipamente medicale.

Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR, se arată într-un comunicat de presă.