Marcel Ciolacu: Este tardivă o lege cu certificatul verde în acest moment

de Stiri Buzau Media

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că o lege privind introducerea certificatului verde este tardivă în acest moment.

Întrebat, miercuri, la Palatul Parlamentului, dacă certificatul verde este un proiect pe care coaliţia de guvernare l-a abandonat, Ciolacu a spus:

„Nu a zis nimeni acest lucru. Nu s-a discutat (în ultima şedinţă a coaliţiei – n.r.), am avut discuţii numai pe energie. (…) Cred că am dat zeci de explicaţii în ceea ce priveşte certificatul verde atât eu, cât şi colegii mei, cât şi coaliţia, cât şi ministrul. Este tardivă o lege cu certificatul verde în acest moment. Este tardivă. Mai mult, ştiu că este o ordonanţă de urgenţă în vigoare în ceea ce priveşte certificatul verde”.

Liderul PSD a amintit că nu a fost şi nu este de acord cu introducerea certificatului verde la locul de muncă.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, marți seara, la Digi24, că decizia renunțării la proiectul de lege privind introducerea certificatului electronic COVID-19 la locul de muncă a venit din partea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. „Aș vrea să văd cum a fost fundamentată decizia că un certificat verde nu ar duce la creșterea numărului de vaccinări”, a adăugat Cîțu.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat în urmă cu câteva zile că în plin val 5 al pandemiei, acest certificat nu mai este o urgență, pentru că până la implementarea lui, numărul de cazuri va scădea din nou.

„Nu mai văd urgența certificatului verde pentru că orice procedură legislativă – să spunem că se face o procedură de urgență, asumarea răspunderii e cea mai rapidă, presupune și un timp de la momentul adoptării până la implementarea efectivă, care vor mai însemna câteva săptămâni și eu sper ca acest val 5 în România să se încheie peste câteva săptămâni. Deja avem două săptămâni din valul 5 și sper că până la sfârșitul lunii februarie să ajungem într-o situație…”, a spus ministrul.