Senator Dorin Bădulescu: „Spuneți-i dlui Orban că e doar începutul”

de Stiri Buzau Media

Conform stiripesurse.ro, senatorul PMP Dorin Băduleascu a avut astăzi o poziție tranșantă în Parlament.

Senatorul PMP Dorin Bădulescu a anunțat marți în plenul Senatului, la dezbaterea moțiunii simple depusă împotriva ministrului Muncii, Violetă Alexandru, că el va vota moțiunea și că acesta este „doar începutul”. Anunțul acestuia vine în contextul în care PMP nu s-a mai poziționat la moțiune simple împotriva membrilor Guvernului.

„Tocmai ați pierdut spriinul parlamentarilor PMP de Buzău. Țineți minte și spuneți-i și dlui Orban, votul meu e doar începutul”, i-a spus Bădulescu ministrului Muncii.

Dorin Bădulescu: Stimați colegi,

Titlul moțiunii, deși este menit să atragă atenția, surprinde mult prea puțîn din dimensiunea tragică a problemelor din domeniul muncii și protecției sociale. Nu că pe vremea Guvernelor PSD ar fi fost altfel! Nicidecum!

Din păcate, doamna ministru continuă o tradiție a lipsei de viziune, o cruntă nepricepere în legatură cu proiecția de sistem pentru viitor fiind o adevărată dezamăgire.

Același titlu al moțiunii nu este nicidecum potrivit, pentru că doamna în negru arată că ar există vreo prezența fizică, dar după cum s-au prezentat lucrurile în perioada această de mandat nu a fost vizibil decât un amestec de joc de imagine cu prezența inutilă într-un rol decorativ cu prestații lementabile, foarte lejer putând să spunem că am avut în față o veritabilă fantomă de la operă, pardon, de la minister.

Inconsecvența reglementărilor pe calea OUG pe domeniul muncii a fost de-a dreptul magistrală, cu ghilimenele de rigoare. Actele normative au fost fără cap și fără coadă, au sfidat cele mai simple principii din Codul muncii, au adus mii de salariați în pragul disperării, au pus angajatorii în situații de a concedia, au generat birocrație suplimentară și a testat nervii tuturor la maximum. Mulți patroni sau angajați au renunțat la a mai aștepta vreun ajutor palpabil și concret.

Interzicerea demisiei girată de doamna ministru, determinarea unor angajatori să oblige salariații a valorifica concediul de odihnă sunt elemente grave care sfidează Codul muncii și au dovedit incapacitatea de a genera soluții fără a afecta cadrul legal existent.

Toate indiciile arată că nu există vreo intenție sau cel puțîn preocupare pentru aplicarea legilor de majorare a alocațiilor sau pensiilor, ceea ce este grav. Fie și pentru că nu se oferă vreo alternativă.

PMP v-a oferit soluții, că un partener corect, însă ați ignorat ceea ce am propus.

Încă de la începutul primelor semne de pandemie în Europa s-a anticipat o revenire masivă a forței de muncă în România, dar și o creștere a șomajului. Nu ați venit cu vreo soluție, iar românii au început din nou să plece și a apărut fenomenul sparanghelul unde iar nu am văzut soluții. Înainte de pandemie aveam criză a forței de muncă, acum avem șomaj ridicat, mâine ce va urmă?

De la preluarea mandatului nu am văzut măsuri concrete pentru persoanele cu dizabilități, nici pentru însoțitori, iar în timpul pandemiei nu au existat măsuri speciale de protecție a acestor categorii deși sunt persoane vulnerabile.

În lumina celor arătate, doamna ministru, va anunț că ați pierdut sprijinul parlamentarilor PMP din Buzău și că atare, astăzi voi vota moțiunea.

Știri despre: ,