Subprefectul Constantin Cristea, noul vicepreședinte al Comitetului de Masiv al Grupei de Munți Sudică

de Stiri Buzau Media

Astăzi, 17 mai 2022, la sediul Consiliului Județean Covasna a avut loc ședința de constituire a Comitetului de Masiv al Grupei de Munți Sudice, formată din județele Buzău, Covasna, Brașov, Vrancea și Prahova, conform Legii Muntelui. Întâlnirea s-a desfășurat sub patronajul Agenției Naționale a Zonei Montane din subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În cadrul ședinței a fost aleasă, prin vot, structura de conducere, în funcția de vicepreședinte fiind ales cu unanimitate de voturi, subprefectul județului Buzău, Constantin Cristea.

La ședință au fost prezenți directorul general al ANZM, Veronica Baciu Țăran, secretarul de stat din cadrul ministerului Agriculturii, Aurel Simion, directorul ADS România, George Sava și mai mulți reprezentați ai instituțiilor publice din cele cinci județe care fac parte din comitetul de masiv de munți din grupa sudică.

Funcția de președinte a comitetului a fost validată în persoana domnului Moscviciov Leonid, șeful Centrului Județean pentru Protecția Naturii și Salvamont.

În total 158 de localități fac parte din Comitetului de Masiv al Grupei de Munți Sudică, dintre care și 27 de comune din județul Buzău. Comitetul poate formula propuneri de politici și strategii la nivelul grupei de munți către MADR, colaborează cu operatorii economici, ONG-urile și instituțiile științifice pentru dezvoltarea durabilă a zonelor montane și contribuie la atragerea de fonduri din surse interne şi externe pentru punerea în aplicare a programelor de dezvoltare durabilă locale.

Știri despre: ,