Căpitanul Ciprian Petre, ultimul meci, sâmbătă, pentru FC Buzău

de Stiri Buzau Media

Căpitanul FC Buzău, Ciprian Petre, se retrage de pe terenul de fotbal, la 41 de ani! După 23 de ani, Petre a decis să agațe ghetele în cui, iar retragerea oficială va avea loc, sâmbătă, pe arena din Crâng, în fața propriilor suporteri.

Mijlocașul a primit acordul clubului ca ultimul său meci din cariera de jucător să aibă loc în runda imediat următoare din play-out-ul Ligii 2, a 6-a, când, la Buzău, FC Buzău va primi vizita formației Unirea Constanța. Cum grupa pentru retrogradare nu mai are neapărat o miză pentru buzoieni, meciul cu formația lui Leonard Strizu va fi, practic, un eveniment special. FC Buzău a decis, pentru ca spectatorii să vină într-un număr cât mai mare la partidă, să lase intrarea liberă.

Ciprian Petre ar mai fi putut să joace 2-3 ani, dar a decis că este momentul în care trebuie să înceapă o nouă etapă în viața sa. El este însă decis să rămână, în continuare, în slujba sportului rege. Nu s-a decis dacă în calitate de antrenor, sau de conducător de club, însă i-ar plăcea să continue la Buzău. Deocamdată, căpitanul urmează școala de antrenori, deci nu este exclus ca peste câțiva ani lumea să vorbească și despre tehnicianul Ciprian Petre.

Ciprian Petre bătut la poarta fotbalului profesionist în 2003, la Petrolul Berca, transferându-se, destul de repede, la Juventus București. În lunga sa carieră, el a mai jucat la echipele CSM Focșani, SCM Gloria Buzău, Daco-Getica, Gaz Metan Mediaș, Gloria Bistrița, Unirea Urziceni sau Jiul Petroșani. În ultimele două sezoane, mijlocașul lateral, de 1.72 m, a evoluat pentru FC Buzău.

Cel mai mult, Petre a evoluat la Gaz Metan Mediaș, șase ani, pentru care a jucat în peste 150 de partide. De altfel, la nivelul Ligii 1, Ciprian Petre are peste 300 de meciuri bifate.

Ciprian Petre ar fi putut continua cel puțin un sezon în fotbal, dacă FC Buzău ar fi promovat în Liga 1 la finalul acestei stagiuni. Anul trecut, mijlocașul recunoștea că visul său pe final de carieră este să evolueze cu echipa din Crâng pe prima scenă a fotbalului românesc.

Știri despre: ,