Care sunt condițiile de participare în Liga a 5-a, pentru sezonul 2019-2020

de Stiri Buzau Media

Comitetul Executiv al Asociației Județene de Fotbal Buzău a stabilit recent care sunt condițiile de participare în Liga a-5-a pentru sezonul 2019-2020. Astfel, pentru a ajunge aici, echipele trebuie să fi obținut locul sportiv în Liga a 5-a, să fie afiliate AJF; să depună cerere de înscriere la AJF până în data de 20 august2019; să facă dovada că dețin în propietate sau închiriere un teren omologat de AJF, cu următoarele caracteristici :

  • lungime 90 – 120 m; lățime 45 – 90 m
  • porți conform Legilor Jocului ( 7,32 / 2,44 m )
  • gard împrejmuitor (înălțime minimă 1,5 m) prevăzut cu minim 2 – 4 porți de evacuare
  • două vestiare pentru jucători, cu  scaune sau bănci pe care se pot așeza minm 20 de persoane;
  • vestiar pentru arbitri prevăzut cu cel puțin 5  locuri pe scaune sau bănci;
  • bănci  acoperite  sau băncuțe /scaune  pentru jucătorii de rezervă ( antrenori, delegați, medic, maseur observator).

De asemenea, trebuie să facă dovada că pot utiliza un teren de rezervă omologat  în caz că nu pot folosi terenul principal; atât antrenorul principal cât și secundul trebuie să aibă minim certificat Licență D; să nu aibă datorii financiare față de A.J.F. Buzău;  să folosească pe toată durata jocului, 2 jucători sub 21 ani (născuți în 1998 și mai tineri) pentru sezonul 2019-2020; să dețină în lot minim 6 jucători care sunt  născuți, au  domiciliul sau locul de muncă în municipiul /oraș/comuna din care echipa face parte. Aici, pentru conformitate se va prezenta la începutul campionatului un tabel cu acei jucători care sunt născuți, au domiciliul sau au locul de muncă  în municipiul /oraș/comuna din care echipa face parte, la care vor fi anexate copii după documentele justificative.

Echipele care vor să participe în Liga a-5-a pentru sezonul 2019-2020 trebuie să folosească pe întreaga durată a jocului 3 jucători născuți, cu domiciliul sau având locul de muncă în municipiul/oraș/comuna din care echipa face parte. Totodată, să aibă echipă de juniori  B1 în deschiderea jocului de seniori (U17); antrenor cu minim certificate Liența D pentru echipa de juniori; să asigure asistența medicală conform R.O.A.F. ( medic sau asistent medical cu delegație valabilă 1 an și legitimația vizată pe anul în curs ); să asigure2 autoturisme pentru intervenții medicale, pe parbrizul cărora să fie atașat o cruce roșie pe fond alb. Acestea trebuie să fie indentificate de arbitrul și observator înaintea începerii jocului și 4 oameni de ordine cu veste distincte. Potrivit Comitetului Executiv al Asociației Județene de Fotbal Buzău lipsa acestora duce la neînceperea jocului.