FC Buzău s-a impus clar cu Poli Iași, în penultimul amical al iernii

de Stiri Buzau Media

Victorie concludentă pentru FC Buzău în penultimul amical al iernii. Trupa din Crâng s-a impus clar, pe teren propriu, cu 4 la 1, în fața formației Poli Iași.

Tabela a fost deblocată relativ repede de buzoieni, în minutul 6, după un corner. Cristi Ciobanu a reluat cu capul în bară centrarea, mingea a ajuns la Ekollo, iar vârful camerunez a îndeplinit o simplă formalitate, impingând mingea în poarta lui Axinte. Golul a fost îndelung contestat de delegația ieșeană, antrenorul Costel Enache luând în calcul la un moment dat chiar retragerea jucătorilor de pe teren. În cele din urmă, spiritele s-au calmat, iar antrenorul moldovenilor a luat loc în tribună, după ce a fost eliminat.

Până la pauză, niciuna dintre combatante n-a reușit să mai puncteze, în ciuda câtorva situații de gol clare, pentru ambele tabere. În repriza secundă, Iașiul a egalat prin Kwadio Christ, care a reușit o execuție superbă, trimițând un șut-centrare în vinclul colțului porții apărate de Relu Stoian.

FC Buzău a continuat să domine și a reușit să încrie. Un demi-vole de la 16 metri al lui Ciobanu  l-a prins pe picior greșit pe Axinte, șutul parabil ajungând fericit în colțul lung al portarului de la Poli.

După cel de-al doilea gol, Buzăul controlat partida în totalitate. Trupa din Crâng a majorat scorul prin Alin Manea, extrema trimițând imparabil la vinclu, din 8 metri, după ce fusese servit ca la carte de Chică Roșă. Ultimul gol, cel de-al patrulea a Buzăului, a fost poate cel mai frumos al partidei și a purtat semnătura lui Dorin Burlacu. Tânărul venit de la Râmnicu-Sărat și-a depășit în viteză adversarul direct și a șutat imparabil cu dreptul, în plasa laterală.

FC Buzău mai are de disputat un singur amical, înaintea minireturului ligii secunde. Sâmbătă, elevii lui Cristi Pustai vor joca împotrva celor de la Oțelul Galați.

Știri despre: ,