Infernal! Marina Baboi luptă pentru calificarea în finala de la 100 de metri a Mondialelor U20 din Finlanda cu lidera mondială şi lidera europeană!

de Stiri Buzau Media

Zi cu totul şi cu totul specială pentru Marina Baboi! În această seară, atleta de la SCM Gloria va încerca să atingă performanţa maximă a carierei: calificarea în finala probei de 100 de metri din cadrul Campionatelor Mondiale U20 de atletism de la Tampere, în Finlanda. Marina s-a calificat, ieri, în semifinalele probei, după ce a încheiat a doua, după lidera mondială, americanca Twanisha Terry, seria a II-a preliminară. Un duel care se va repeta şi în această seară, de data aceasta pentru un loc în finală, cele două atlete fiind repartizate şi în prima serie semifinală, al cărei start este programat la ora 18.00.

Tot în această semifinală aleargă și numărul 2 european , Apke-Moses (Irlanda) și de asemenea, numărul 1 din Oceania, australianca Riley Day.Pentru Marina, nu este însă singura veste proastă, tot în seria aceasta urmând să ia startul şi lidera europeană, nemţoaica Keshia Kwadwo! Cele 24 de atlete rămase în competiţie după seriile preliminare de ieri au fost împărţite în 3 serii semifinale de 8, primele două din fiecare, plus cei mai buni 2 timpi obţinând calificarea în finală. Cursa Marinei Baboi va putea fi urmărită, de la ora 18.00, în direct pe Eurosport, pe pagina de YouTube IAAF Athletics sau pe pagina de facebook IAAF World Athletics Club, link: https://www.facebook.com/WorldAthleticsClub/. Finala probei de 100 de metri de la Mondialele U20 din Finlanda este programată tot în această seară, de la ora 21.15.