Pas cu stângul pentru Metalul Buzău, dar calificarea în play-off este posibilă

de Stiri Buzau Media

Metalul Buzău a făcut un nou pas cu stângul, în sezonul de primăvară. Buzoienii sperau măcar la un egal la meciul din deplasare, cu Oțelul, însă calculele lor nu s-au adeverit, liderul seriei impunându-se, în cele din urmă, cu 2 la 0.

Gălățenii au deschis scorul relativ repede, în minutul unsprezece, după o greșeală flagrantă a portarului Răzvan Popescu. Acesta a ținut balonul în mână, peste șase secunde, fără să-l repună joc, iar arbitrul Andrei Țiții a dictat lovitură liberă indirectă de la marginea careului de 16 metri. Schema gălățenilor a dejucat defensiva aglomerată a Metalului, iar Ionuț Neagu  a șutat imparabil, aproape de vinclu, învingându-l pe  Popescu.

Oțelul a mai punctat o dată în prima repriză.  Nica a fost lansat în adâncime, a preluat în careu, fiind faultat de același Popescu. Lovtura de la 11 metri a fost executată sigur de Cisotti, italianul păcălindu-l pe goalkeeperul Metalului.

În urma eșecului de la Galați, Metalul Buzău rămâne pe poziția a treia în serie, cu 30 de puncte, la egalitate cu Aerostar. În ultima etapă a sezonului regular, alb-albaștrii vor juca acasă, cu CS Făurei.

De altfel, eșecul din weekend, 0-2, de pe terenul liderului seriei, Oțelul Galați, nu a schimbat foarte mult calculele pentru play-off-ul seriei a 2-a din Liga a 3-a. Metalul este, oricum, obligată să câștige sâmbătă, pe sintetic, împotriva penultimei clasate, CS Făurei. Oțelul și CSM Focșani au deja mai de mult acontate două dintre cele patru bilete de play-off, astfel că ultima etapă a sezonului regulat va stabili cine le va primi pe celelalte două. Cu o victorie cu Făureiul, Metalul va merge automat în play-off, chiar de pe locul 3.

Știri despre: ,