,,Șahul călător”, un proiect incitant pentru tineri și copii

de Stiri Buzau Media
Sursa foto: centenarbuzau.ro
Sursa foto: centenarbuzau.ro

„Şahul călător”, un turneu interactiv cu piese de şah-gigant, destinat încurajării sportului minţii, s-a bucurat de un real succes în rândul tinerilor și copiilor. O spune preşedintele secţiei de şah a SCM Gloria Buzău, Ion D. Popescu, care în repetate rânduri menționa că sportul minţii face casă bună cu matematica, informatica, dar şi cu marile performanţe din domeniul managementului. Acest proiect inedit s-a desfășurat, până acum, în 5 instituţii de învăţământ buzoiene, prima oprire fiind făcută la Colegiu Naţional ,,B.P. Hasdeu”.

,,În ceea ce privește ,,Șahul călător”, cu două șahuri de dimensiuni gigantice, ne-am deplasat până acum în 4 școli și o grădiniță. Vreau să vă spun că este un succes teribil. Vin copiii și s-au îndrăgostit de șah. La Școala 15, acum vreo 2 săptămâni am încheiat etapa aceasta a ,,Șahului călător” intitulată ,,100 de ani de România, 100 de ani de premii” pentru copiii din școli”, a menționat Ion D. Popescu.

Prima ediţie a turneului de şah s-a încheiat pe data de 1 Decembrie, cu ocazia Centenarului Marii Unirii, atunci când au fost premiaţi și primii 100 de şahişti-elevi din municipiul Buzău. În prima etapă a turneului au participat peste 560 de copii, dovedind astfel că şahul este un sport care poate fi practicat la orice vârstă. Preşedintele secţiei de şah a SCM Gloria Buzău, Ion D. Popescu a anunțat că acest proiect va continua cu o a doua etapă care va debuta vineri, 14 decembrie, de la ora 10:00, la Grădinița ,,Cei 7 pitici” , unde vor fi premiați copiii din grădinițe.

Știri despre: , , ,