VIDEO: Medaliile la Jocurile Olimpice de la Tokyo, realizate din reciclarea telefoanelor mobile și a altor aparate electronice mici

de Stiri Buzau Media

Pentru competiția de anul viitor, naționala României va fi prezentă în competiția de fotbal după mai bine de jumătate de secol. Calificarea tricolorilor la Jocurile Olimpice a venit în urma prezenței reprezentativei U21 în semifinalele EURO. Până în acest moment, se știu doar 5 din cele 16 participante din turneul masculin: Japonia, Franța, Germania, România, Spania. Brazilia este campioana olimpică en titre. Competiția de fotbal masculin va lua startul pe 23 iulie 2020, finala fiind programată pe 8 august 2020. Se vor juca meciuri la Tokyo, Kashima, Saitama, Sapporo, Sendai, Yokohama. Vor fi eligibili jucători Under 23, născuți începând cu 1 ianuarie 1997, cu 3 excepții în lot, fotbaliști care nu au nicio limită de vârstă, precizează într-un comunicat Federația Română de Fotbal.

Pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo,ce vor avea loc anul viitor, organizatorii au pregătit ceva special. Mai exact, toate medaliile acordate sportivilor care vor urca pe podium vor fi realizate din materiale reciclate provenite de la aparate electronice donate, între care s-au regăsit și peste 6 milioane de telefoane mobile. ,,Fabricate din telefoane mobile reciclate și dispozitive electronice mici, aceste medalii sunt 100% durabile și nu ar fi posibile fără generozitatea oamenilor din Japonia. Proiectat să semene cu pietre dure, care au fost lustruite în mod repetat și care acum strălucesc puternic, reflectând călătoria sportivilor de la începători, la campioni olimpici”, menționează organizatorii. Din 80.000 de tone de materiale reciclate au putut fi extrase 32 de kilograme de aur, 3 tone de argint și 2 tone de bronz, suficient pentru a produce în jur de 5.000 de medalii necesare pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice.