Constantin Toma: „Și a fost 16 august 2020, zi istorică pentru Buzău!”

de Stiri Buzau Media

Și a fost 16 august 2020, zi istorică pentru Buzău! De ziua națională a Sfinților Martiri Brâncoveni, sărbătorită pentru prima dată în România, a avut loc sfințirea, oficiată de Înalt Prea Sfinția Sa Ciprian și un sobor de preoți, Catedralei de pe bulevardul Unirii cu hramul Sfântului Mucenic Sava de la Buzău, Sfinților Martiri Brâncoveni și Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor! Cu acest prilej s-au inaugurat, iar Înalt Prea Sfinția Sa Ciprian le-a binecuvântat, Parcul Sfinților Martiri Brâncoveni și Galeria foto istorică ,,Buzăul, oraș deschis de istorie", în Pasajul Unirii! La eveniment au participat câteva sute de buzoieni, alături de Președintele Camerei Deputaților, domnul Marcel Ciolacu, domnul Președinte al Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu și înalte oficialități militare și civile. Astfel, Buzăul a fost, de departe, pe primul loc la nivelul țării, în cinstirea Zilei Naționale a Sfinților Martiri Brâncoveni!Domnitorul Constantin Brâncoveanu a avut profunde legături spirituale și economice cu Buzăul!

Publicată de Constantin Toma pe Duminică, 16 august 2020

Și a fost 16 august 2020, zi istorică pentru Buzău!
De ziua națională a Sfinților Martiri Brâncoveni, sărbătorită pentru prima dată în România, a avut loc sfințirea, oficiată de Înalt Prea Sfinția Sa Ciprian și un sobor de preoți, Catedralei de pe bulevardul Unirii cu hramul Sfântului Mucenic Sava de la Buzău, Sfinților Martiri Brâncoveni și Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor! Cu acest prilej s-au inaugurat, iar Înalt Prea Sfinția Sa Ciprian le-a binecuvântat, Parcul Sfinților Martiri Brâncoveni și Galeria foto istorică ,,Buzăul, oraș deschis de istorie”, în Pasajul Unirii!
La eveniment au participat câteva sute de buzoieni, alături de Președintele Camerei Deputaților, domnul Marcel Ciolacu, domnul Președinte al Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu și înalte oficialități militare și civile. Astfel, Buzăul a fost, de departe, pe primul loc la nivelul țării, în cinstirea Zilei Naționale a Sfinților Martiri Brâncoveni!
Domnitorul Constantin Brâncoveanu a avut profunde legături spirituale și economice cu Buzăul!

Știri despre: