Ce riscă proprietarii care își lasă mașinile abandonate pe străzi

Ținând cont de lipsa acută a locurilor de parcare în municipiului Buzău, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație și Disciplină Rutieră, au continuat acțiunile de identificare a vehiculelor abandonate pe domeniul public sau privat, în conformitate cu prevederile Legii 421/2002R. Vehicul abandonat – vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale de cel puțin 6 luni, al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice că acesta nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice.

Persoanele care nu respectă dispozițiile locale pot fi sancționate cu amendă cuprinsă între 1000-2000 lei, fără a beneficia de posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii.

De la începutul acestui an în urma constatărilor agenților au fost identificate 273 de vehicule, care au fost ridicate în urma somațiilor primite.

De asemenea în urma  sesizărilor primite de la cetățeni,  polițiștii locali au constatat  că un număr de 78 de vehicule nu au îndeplinit condițiile legii, privind vehiculele abandonate.

Polițiștii locali recomandă proprietarilor vehiculelor, abandonate de cel puțin 6 luni, pe domeniul public sau privat al municipiului Buzău, să ia măsuri urgente în privința ridicării lor, în caz contrar vehiculele vor fi ridicate și depozitate într-un spațiu administrat de Urbis Serv S.R.L.

,,Vă recomandăm pentru operativitate, atunci când constatați astfel de fapte, să apelați Dispeceratul Poliției Locale Buzău, la nr. de telefon 0238/955’’.

Știri despre: