Comunicat de presă – Consiliul Județean Buzău

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a semnat astăzi, 19 februarie 2020, ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul ”Eficientizarea energetică a clădirii Dermato Venerice – Compartiment al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău”.

Termenul pentru execuția lucrărilor este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri Publice.

”Implementarea acestui proiect asigură un confort sporit pacienților  și angajaților Spitalului Județean de Urgență Buzău, dar va genera și o diminuare a cheltuielilor de funcționare, la nivelul acestei clădiri, cu aproximativ 25%. Proiectele de investiții în infrastructura de sănătate vor continua, avem în vedere proiecte pentru modernizarea aparaturii, dar și pentru reabilitarea celorlalte secții a Spitalului Județean Buzău.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, Președintele Consiliului Județean Buzău.