Comunicat de presă – Senator Dorin Valeriu Bădulescu

În cursul zilei de astăzi, 3 iunie a.c., am depus la Biroul Permanent al Senatului o solicitare prin care am cerut reluarea ședințelor de comisii și de plen cu prezența fizică obligatorie în săli, eliminând posibilitatea de participare online.

Măsura participării online la ședințe a fost una excepțională și tranzitorie în perioada stării de urgență. Scăderea semnificativă a riscului de contaminare cu COVID-19 este confirmată de autorități, motiv pentru care prezența fizică a senatorilor nu mai presupune existența unui risc major de îmbolnăvire a acestora.

Consider că reluarea normală a activității aduce o îmbunătățire semnificativă a calității dezbaterilor și legiferării, elemente care au fost profund afectate în perioada pandemiei, iar modul de lucru online a dovedit că foarte multe proiecte de lege au fost adoptate tacit, ceea ce contravine principiilor activității Senatului.