??????? ??????? ??? ??????? ?????, ??????????? ?? ??????????̆

de Stiri Buzau Media

 

??????? ??????? ??? ??????? ?????, ??????????? ?? ??????????̆
• 12 ?????? 1990 – ??? ?????????? ??? ??? ??????? ?̦? ??? ???? ??????? ?? ??̂??̆ ???? ?? ???? ????????????? ???
Sue Hendrickson, un paleontolog amator, a descoperit la în urmă cu 32 de ani, în Dakota de Sud, cel mai complet (aproximativ 85%) și cel mai mare schelet Tyrannosaurus din formațiunea geologică Hell Creek.
? Specimenul Sue, numit după descoperitor, a fost obiectul unei bătălii legale asupra proprietății. În 1997, litigiul a fost soluționat în favoarea lui Maurice Williams, proprietarul inițial al terenului.
??? ???? ?̂???? ??,?–??,? ????? ??????? ?̦? ? ?̂??̆??̦??? ?? ?,?? ?????.
? Colecția de fosile a fost achiziționată prin licitație de Muzeul de Istorie Naturală din Chicago pentru 7,6 milioane de dolari, devenind cel mai scump schelet de dinozaur până în prezent.
? Din 1998 până în 1999, personalul de la Muzeul de Istorie Naturală a petrecut peste 25.000 de ore pentru a curăța scheletul. Oasele au fost apoi expediate pentru montare la New Jersey, și aduse înapoi la Chicago pentru asamblarea finală. Scheletul montat a putut fi expus public, la 17 mai 2000, în Muzeul de Istorie Naturală din Chicago.
Un studiu al oaselor fosilizate ale specimenului a arătat că Sue a atins dimensiunea maximă la vârsta de 19 ani și a decedat la vârsta de 28 de ani, cea mai lungă viață estimată a oricărui tiranosaur cunoscut.
• ?̂? ??????̦???? ??????????? ?????̦??? „?. ??????????” ??̆???̦? ??̆??̦??? „?????????”, ?? ???? ??????; „????̆ ???????????? ?????? ?????????”, ?? ??? ??????, ?̦? ???-?? „????? d???????????”.

 

 

 

Știri despre: