??????? ??????? ??? ??????? ?????, ??????????? ?? ??????????̆

de Stiri Buzau Media

 

 

? 29 ?????? 1751 – ?̂? ??????̦? ?????????? ?????????? ?? ???????? ?????????̦?? ????? ??? ???? ????? ?? ??? ??? ????. ?????? ????? ????? 221.726 ?? ????? ?? ???.
Într-o pivniță sub Castelul Heidelberg se află acest butoi gigantic de lemn. Este cel mai mare butoi de vin cu o capacitate uimitoare de 221.726 de litri – deși în secolul al XVIII-lea, când a fost construit, butoiul Heidelberg a fost puțin mai mare. Păstrat gol în toate aceste secole, stejarul s-a uscat și a redus capacitatea cilindrului cu 2.700 de litri.
▶️ Butoiul a stat gol în cea mai mare parte a existenței sale.
El a fost construit la ordinul prințului Karl Theodor. În acele vremuri, construirea butoaielor de vinuri supradimensionate era o modă și o sursă de rivalitate intensă între multe orașe și sate germane.
????? ????? ? ???? ??????? ?????? ? ????? ????? ?? ???? ???????????? ??? ??????? ?̂? ???̆???? ?? ??????? ???????̆??????? ???????. ????̆ ??????????? ???? ???, ??????? ? ?̂?????? ??̆ ????̆ ???????? ?̦?, ????̆ ????????? ?̂??????̆?? ?? ???????̦??, ?- ? ????? ??̆ ?? ??̆?????? ?? ? ?????̆ ?? ???????̦??.
În 1777, Karl Theodor a devenit conducătorul Bavariei și a construit un nou palat, Palatul Mannheim. Până atunci, Castelul Heidelberg era deja în ruine, cu pagube suferite în timpul multor războaie cu francezii. În mod surprinzător, butoiul Heidelberg Tun „a supraviețuit”. Când armata franceză a capturat castelul în cel De-al Doilea Război Mondial, soldații au crezut că butoiul este plin cu vin și au încercat să facă o gaură în el cu securea. Acea urmă este vizibilă în prezent și reprezintă o atracție pentru turiștii din întreaga lume.

 

 

 

 

 

Știri despre: