Museum Bus, programul Muzeului Județean Buzău, pornește din nou la drum

Museum Bus, unicul program din România, care aduce muzeul în faţa copiilor aflaţi în zone izolate şi care nu au posibilitatea de a vizita sediul central al Muzeului Județean de Istorie Buzău, îşi reia activitatea în judeţ, începând de mâine, 6 iulie.

Până la sfârșitul acestei luni, autobuzul Muzeului Județean Buzău are programate şase opriri, în localităţile Ruşeţu, Movila Banului, Colţi, Gura Teghii, Siriu şi Lopătari. Programul ar putea continua şi în următoarele luni dacă situaţia sanitară o va permite.

Museum Bus este un microbuz modificat în aşa fel încât să poată aduce copiilor care nu se pot deplasa la muzeu o parte din expoziţiile găzduite de sediul central al Muzeului Judeţean Buzău. El a fost amenajat pe platforma unui microbuz cedat muzeului de către Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău, iar amenajarea şi omologarea sa a durat aproape un an.

Programul Museum Bus a fost lansat în decembrie 2019 şi a funcţionat până în luna martie 2020, când a fost oprit în urma pandemiei de Covid-19. În cele aproximativ patru luni de funcţionare, peste 1.000 de copii din opt localităţi ale judeţului Buzău au vizitat Museum Bus.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: