Nume mari ale muzicii populare româneşti vin astăzi, la serbarea folclorică ,,În poiana din lăstari”, din comuna Brăești

Ediția a VII-a a serbării folclorice ,,În poiana din lăstari”, din comuna Brăești se anunță a fi una plină de surprize plăcute și multă voie bună. Distracţia începe de la ora 15:00, iar nume mari ale muzicii populare româneşti și nu numai vor urca pe scenă, pentru a-i distra pe cei prezenţi la sărbătoarea anuală a comunei. Vorbim despre simbolul muzicii populare oltenești, cu o voce inconfundabilă, Constantin Enceanu, un adevărat păstrător și continuator de folclor autentic românesc și interpreta cântecului moldovenesc, Mihaela Gurău. La rândul lor, artiștii buzoieni Ion Băicuș, Filofteia Drăghici, Alexia Tarcoci, Gabriela Bolocan, Ionela Bănică și Andrada îi vor distra pe oamenii din comună dar şi pe musafirii veniţi din localităţile învecinate. Pe scenă va putea fi urmărit și Ansamblul folkloric ,,Muguri de brad”. Așadar se anunță o zi plină de distracție pe care buzoienii nu trebuie să o rateze.

Aflată în zona montană din nord-vestul județului, în zona masivelor muntoase din Carpații de Curbură, în Munții Buzăului, comuna Brăești este dispusă pe cursul superior al Bălănesei, satele fiind aflate în vale sau pe dealurile ce duc spre culmea Ivănețu (1.191 m). Principala cale de comunicație a comunei o constituie șoseaua județeană DJ203L care o leagă spre sud de DN10 la Pârscov, și mai departe de Buzău; în nordul comunei, această șosea se termină în DJ203K, drum din aceeași categorie ce duce spre Lopătari înspre est și spre Gura Teghii înspre vest. În comuna Brăești există trei obiective clasificate în lista monumentelor istorice din județul Buzău ca monumente de interes local. Ruinele mănăstirii Pinu, datând din secolele al XVI-lea–al XVIII-lea, de lângă satul Pinu, lângă Izvorul Pinului, constituie un monument de tip sit arheologic. Celelalte două monumente sunt clasificate ca monumente de arhitectură: biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului”, cu clopotnița ei, din satul Ivănețu, datează din anii 1800–1820; celălalt este biserica de lemn „Sfântul Vasile” din satul Ruginoasa, cu clopotnița ei, ele datând din 1858.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: