O expoziţiei de excepţie:GRAVURĂ SEMNATĂ DE ZUZU CARATĂNASE

vernisaj-gravura1La Galeriile de Artă „Ion Andreescu” din Buzău a avut loc, miercuri, 12 august a.c., în prezenţa unui numeros şi avizat public, vernisajul expoziţiei de gravură semnată de Zuzu Caratănase, doctor în arte plastice, asist. univ. în cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti.

Expoziţia este una de excepţie, în condiţiile în care, după cum spunea şi prof. dr. Valeriu Şuşnea, preşedintele U.A.P.R. – Filiala Buzău, galeriile nu au mai găzduit o astfel de manifestare, de peste 40 de ani.

Cu acest prilej, artistului plastic Zuzu Caratănase i s-a conferit o „Diplomă de Excelenţă” din partea organizatorilor.

La rândul său, artistul gravor, vădit emoţionat, declara celor prezenţi la vernisaj: „Buzăul nu-mi este deloc străin, ba, din contră, îl consider ca pe a doua mea casă. Chiar de la prima mea venire aici, la una din bienalele „Ion Andreescu”, unde am primit şi un premiu, am simţit căldura prietenoasă a buzoienilor, sinceritatea şi ospitalitatea acestora. De aceea am acceptat şi invitaţia colegilor de la Filiala Buzău să particip la unul din importantele proiecte lansate aici – Monteoru Art – pe care l-aş dori să fie o manifestare permanentă, ridicată la nivel naţional şi internaţional”.

Alături de distinsul artist plastic, Eva Radu, râmniceancă de obârşie, absolventă a Liceului de Artă„Margareta Sterian”, Secţia Monumentală (2001-2005), doctorandă în cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, a expus patru gravuri, intenţionând, ca în perioada următoare să organizeze o „personală” la Galeriile „Ion Andreescu” din Buzău.

 Publicist-Viorel Frîncu

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: