O POVESTE ADEVĂRATA

o-poveste-adevarataÎntr-o seară oarecare am început o discuție sinceră, cu un chip zâmbitor , din ecranul albastru. Nu aveam o temă anume de dezbătut…era o simpatie reciprocă care izvora din fiecare frază scrisă…Ne întâlneam seara și dezbăteam cu frenezie .Cuvintele scrise alergau unele după altele, ideile se împleteau strâns, în pasiuni comune.

Din povestea sincerității s-a născut un proiect uluitor.

Prietena mea , Letiția Vladislav , una din scriitoarele care în anii 80 făceau vâlvă în lumea literară a României , a acceptat să revină în țară,după 30 de ani. Și nu numai atât, să dăruiască prietenilor ei de suflet , volumul “ Vrăbiile pământului”  , una din cele mai reușite creații ale sale, despre care scriitori de marcă au avut numai elogii.

Romanul este tulburător, îl citești cu mult drag.

,, Letiția Vladislav este un spatiu al visării din copilărie, al memoriei marcate de nevoia regăsirii,, apreciază unul dintre criticii săi.

Vă puteți închipui cum s-a reeditat cartea aceasta ? Dintr-o suflare, cu o dragoste neînchipuită, picurată de oameni excepționali, cărora le mulțumesc cu adâncă recunoștință pentru faptul că ne-au împărtășit entuziasmul : Marcela Chiriță, Didina Constanda, Valeriu Nicolescu, Radu Cristian, Florin Comăniță .

Invitația mea pentru iubitorii de literatură din Buzău este extrem de ofertantă. Vineri, 18 septembrie 2015, orele 13,30, în amfiteatrul Colegiului ,, B.P.Hașdeu,,, iar pe 23 septembrie 2015, orele 15,00 la Biblioteca Sadoveanu , în București, în prezența unor nume sonore, de marcă, ce stau în galeria de referință a literaturii și jurnalismului românesc : Liliana Ursu. Gabriela Adameșteanu, Cornel Nistorescu,Herta Spuhn, Geta Caragiu, Maria Ploae, Nicolae Mărgineanu, Dumitru Ungureanu, Emil Lungeanu ș.a.

Îndrăznesc să cred că acesta este rolul comunicării adevărate, de calitate ! Încrederea în oameni, susținerea lor.

Da, Letiția, există prietenie adevărată , necondiționată !
România și oamenii care țin cu adevărat la valoare te așteaptă…cu brațele deschise .

Av. Roxana Constantinescu

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: