Pregătiri pentru „SĂPTĂMÂNA TEATRULUI TÂNĂR”

de Stiri Buzau Media

Între 19 și 25 octombrie, cel mai tânăr festival de teatru buzoian revine! Ediția a șaptea se anunță explozivă, cu spectacole pentru toate categoriile de vârstă, de la povești celebre până la spectacole de coregrafie.
Ca în fiecare an, festivalul Săptămâna Teatrului Tânăr își propune să scoată în evidență noua generație de artiști de teatru, fie că vorbim de actori, regizori sau scenografi.
Majoritatea spectacolelor sunt realizate de studenți de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București, sub îndrumarea profesorilor de actorie sau regie.
În selecție se află, însă, și producții de la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești, Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea și din mediul independent, toate semnate de regizori și scenografi tineri. De la Shakespeare la texte contemporane românești sau străine, piesele sunt abordate într-o viziune proaspătă care sperăm să vă emoționeze, să vă surprindă, să vă prezinte realitatea într-o lumină nouă sau pur și simplu să vă ofere o ieșire din cotidian.

Evenimentul de promovare este programat pentru astăzi, fiind anunțată prezența la conferința de presă a directorului Teatrului Buleandra din București, Catinca Nistor, în calitate de director al Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru.

Festivalul SĂPTĂMÂNA TEATRULUI TÂNĂR este concentrat în jurul tinerilor artiști. Selecția din acest an propune spectatorilor nouă titluri provocatoare, adresate publicului de toate vârstele. Majoritatea spectacolelor aduse în festival au fost preluate deja de teatre bucureștene importante. Producțiile au la bază texte clasice sau contemporane, toate vorbind despre problematici de actualitate. De la întâmplări comice amoroase („Cerere în căsătorie” după A.P. Cehov), situații limită și neașteptate („Poveste din patria noastră”, un scenariu de Emanuel Pârvu și „O oră de liniște” de Florian Zeller), până la compromisuri într-un interviu de angajare („Metoda G” de Jordi Galceran).

În completarea acestora se regăsește și un one-man-show susținut de actorul Tavi Costin, „Toate lucrurile minunate” de Duncan Macmillan, de la Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea. Spectacolul se joacă pe gradene și este o confesiune intimă despre depresie și toate motivele din lume care ne pot ajuta să o depășim.

O invitație la dans este „Nihil Sine Deo”, spectacol interpretat de Compania Contemporary Creative Dreamers. Un spectacol care atinge teme existențiale prin coregrafii ample.

Pentru cei mai mici spectatori, organizatorii au invitat Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești – secția Păpuși cu două povești emoționante. „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama” de Matei Vișniec, regia Radu Dinulescu, este un spectacol 3D și se va juca sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 10:30. Spectacolul prezintă universul copiilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate. Într-o astfel de casă, își face apariția un extraterestru. El va deveni cel mai bun prieten al copilului. Aventura lui „Peter Pan” după J.M. Barrie, în regia lui Cristian Mitescu, poate fi descoperită vineri, 25 octombrie, de la ora 12:00. Alături de un personaj cu care au crescut generații întregi, copiii vor porni într-o călătorie imaginară palpitantă.

SĂPTĂMÂNA TEATRULUI TÂNĂR este un eveniment foarte important în viața tinerilor buzoieni. Piesele din cadrul festivalului sunt abordate într-o viziune proaspătă care vor reuți să vă emoționeze, să vă surprindă, să vă prezinte realitatea într-o lumină nouă sau pur și simplu să vă ofere o ieșire din cotidian. Și anul acesta vă așteptăm zilnic la câte un spectacol pentru adulți, iar în weekend, dimineața, la două spectacole pentru copii.” a declarat Gina Chivulescu – manager Teatrul Dramatic „George Ciprian” Buzău.

 

„SĂPTĂMÂNA TEATRULUI TÂNĂR este un eveniment aparte în peisajul buzoian prin misiunea pe care și-o asumă: prezentarea publicului tânăra generație de actori, regizori, scenografi. În același ritm cu societatea, se schimbă și teatrul. Tinerii creatori propun viziuni novatoare, interpretări distincte și universuri scenice actuale. Cu unii dintre ei ne întâlnim pe scenele teatrelor importante din țară, cu alții chiar pe micile ecrane. Cine sunt ei? Festivalul își propune să îi aducă în lumina reflectoarelor.” a declarat directorul festivalului, Vlad Trifaș.

Biletele pentru spectacolele din cadrul festivalului pot fi achiziţionate de la Teatrul „George Ciprian”, de la Agenţia de Bilete a Teatrului ”George Ciprian” situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu dar și online de pe site-ul Teatrului http://www.teatrulgeorgeciprian.ro/calendar.php?month=10&year=2019

Preț bilete:
35 ron – Preț întreg
30 ron – pensionari
20 – copii/elevi/studenți
*urmariți pe pagina de https://www.facebook.com/teatrulgeorgeciprian/ ofertele zilei

Programul integral poate fi consultat pe www.teatrulgeorgeciprian.ro și pe pagina de Facebook ale evenimentului – https://www.facebook.com/events/240536133542719/