Pregătirile pentru Festivalul „VedeTeatru”, pe ultima sută de metri

Festival VedeTeatruPregătirile sunt pe ultima sută de metri pentru ediţia a 13-a a Festivalului  „VedeTeatru” de la Buzău, eveniment care va avea loc în perioada 28 mai – 4 iunie. Ediţia din acest an este dedicată spectacolelor muzicale, organizatorii anunţând deja prezenţa în secţiunea oficială a unor producţii de mare succes ale unor importante teatre din ţară. Evenimentul este organizat de Teatrul „George Ciprian”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău. Gala vedetelor – „VedeTeatru” de la Buzău se anunţă o ediţie cu totul specială în acest an. Festivalul, ajuns deja la ediţia a 13-a, va fi dedicat spectacolelor muzicale, tema din acest an fiind Muzica-Vedetă.

Selecția reunește spectacole din teatrele de repertoriu, dar și din mediul independent. Secțiunile festivalului de anul acesta sunt:

– Selecția Oficială (în principal formată din spectacole muzicale)

– Secțiunea „Vedete pentru copii” (spectacole pentru copii)

– Secțiunea „Vedeta de mâine” (spectacole de licență și master realizate de studenți de la facultăți de teatru din țară)

– Secțiunea „Ateliere” (unele pentru profesori, altele pentru copii)

– Secțiunea „Conferințe/Lansări de carte”; Alte evenimente.

Festivalul se va desfășura în mai multe spații. Spectacolele se vor ține la sala Teatrului „George Ciprian” (Selecția Oficială și Secțiunea „Vedete pentru copii”) și la Cafeneaua Artiștilor unde se vor juca spectacolele din secţiunea „Vedeta de mâine”, iar celelalte evenimente vor avea loc la sala Amfiteatru (în clădirea Teatrului „George Ciprian”), în foaierul teatrului și la Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” (Secțiunea „Ateliere” și „Conferințe/Lansări de carte”).

Pentru că anul acesta s-au împlinit 20 de ani de la înfiinţarea Teatrului „George Ciprian”, organizatorii vor să dea o notă aparte ediţiei 2016 a festivalului. Participă cu spectacole în cadrul secţiunii oficiale a festivalului câteva teatre importante din ţară, între care şi Teatrul Naţional. De asemenea, în cadrul festivalului, la orele dimineţii, se va desfăşura un work-shop unde profesori universitari din Capitală vor preda lecţii de comunicare nonverbală dascălilor din Buzău.

<PROGRAM COMPLET>

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: