COD ROŞU de caniculă, în Italia şi Croaţia: Sunt prognozate cele mai ridicate temperaturi din această vară. Recomandările MAE

canicula 2Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, vineri seară, că în Italia, dar şi în Croaţia autorităţile au emis cod roşu de caniculă, în penisulă fiind prognozate cele mai ridicate temperaturi din această vară, care pot ajunge până la 40 de grade Celsius.

MAE îi avertizează pe românii care se află, tranzitează sau doresc să meargă în Italia că Servicul Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene a anunţat temperaturi foarte ridicate în majoritatea regiunilor italiene, în special în zonele din nord-vestul ţării. În Câmpia Padului sunt anunţate temperaturi de peste 36-38 de grade Celsius în timpul zilei, cu tendinţă de caniculă în orele după-amiezii şi seara.

Potrivit sursei citate, meteorologii avertizează că noul val de căldură africană va aduce în peninsulă cele mai ridicate temperaturi din această vară.

De duminică, 9 august, în Italia sunt aşteptate fenomene de instabilitate atmosferică accentuată, cu caracter local, în special în zonele din nord-vestul ţării, începând din zona subaplină şi extinzându-se treptat spre câmpia piemonteză şi lombardă.

 Sursa: mediafax.ro.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: