Serviciul de meteorologie britanic: următorii 2 ani, cei mai călduroși de când se măsoară temperaturile pe glob

Serviciul de meteorologie britanic: următorii 2 ani, cei mai călduroși de când se măsoară temperaturile pe globUrmatorii doi ani vor fi cei mai fierbinti de pe Terra, de la inceputul masuratorilor meteorologice. Anunțul a venit din partea  reprezentantilor Serviciului national de meteorologie din Marea Britanie, potrivit bbc.com.

Noul raport intocmit de specialiști arata ca o serie de schimbari majore sunt in plina derulare in cadrul sistemului climatic global, iar gazele cu efect de sera vor avea un impact tot mai mare asupra tendintelor naturale ale climei de pe planeta noastra.

Studiul meteorologilor britanici a evidentiat o noua manifestare a fenomenului El Nino, in desfasurare in Oceanul Pacific, care va determina o incalzire globala a climei.

Cu toate acestea, verile din Europa ar putea deveni ceva mai reci, pentru o vreme, in timp ce restul Globului se va incalzi.

De asemenea, oamenii de stiinta au confirmat faptul ca, in 2015, temperatura medie de la suprafata Terrei a atins – sau este foarte aproape – niveluri record (0,68 grade Celsius peste media perioadei 1961 – 1990).

Tinand cont de posibilitatea ca si anul viitor sa fie la fel de cald, este evident ca tiparul climei noastre va continua sa se schimbe – a precizat un profesor britanic.

Un altul, , care a analizat acest raport, a spus: Daca nu se va produce o eruptie vulcanica uriasa, este foarte probabil ca, pe plan global, 2014, 2015 si 2016 sa se regaseasca pe lista celor mai calzi ani inregistrati vreodata.

„Asta nu este o intamplare. Asistam deja la efectele pe care le are energia care se acumuleaza in mod constant in oceanele si atmosfera Terrei, din cauza gazelor cu efect de sera – adaugat savantul britanic.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: