Cel mai puternic fruct din lume! Este plin de antioxidanți și are de 20 de ori mai multă vitamina C decât sucul de portocale

de Stiri Buzau Media

Probabil că ați văzut prin hipermarketuri sau pe la plafar agrişe, în general agrişe uscate.

Agrişa Indiană aparţine grupului cu cele mai faimoase plante din medicină. Pentru mai bine de 500 de ani, indienii au folosit acest fruct miraculos. Ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar şi are proprietăţi de reîntinerire a organismului. Este de culoare galbenă sau verde şi poate ajunge până la 18 metri. Această plantă nu este utilizată doar de indieni, ci şi de popoarele din întreaga lume, având un gust dulce-acrişor, piperat şi amar în acelaşi timp.
1 agrişă= 20 de portocale
Dacă măsurăm 100 g de agrişe proaspete, reprezintă echivalentul a 470-680 mg de vitamina C. Oamenii de ştiinţă au demonstrat faptul că acest fruct este cel mai puternic antioxidant din lume.
Cu toţii ştim de ce vitamina C este atât de importantă. Ajută la îndepărtarea radicalilor liberi, întăreşte sistemul osos, sistemul imunitar, curată vasele de sânge şi produce leucocite.
Acest fruct nu conţine doar vitamina C, în el se găsesc şi flavonoide, tanin şi minerale. Agrişa ajută şi la eliberarea de tuse, vă scapă de durerile de gât şi de alte probleme respiratorii, inclusiv astm şi bronşită.

Ce beneficii aduc agrişele sănătăţii?

– Agrişele au un uşor efect diuretic datorită conţinutului bogat de apă – urinarea ajută ca organismul să elimine toxinele şi excesul de sare, apă şi acid uric. Poţi chiar să şi slăbeşti având în vedere că urina este alcătuită în proporţie de 4% din grăsimi
-Agrişele menţin rinichii sănătoşi şi previn infecţiile urinare şi uterine

-Agrişele protejează organismul împotriva radiaţiilor
-Agrişele ajută în cazul tusei cronice din perioada copilăriei, datorate tuberculozei sau astmului alergic

-Agrişele au proprietăţi antibacteriene, sprijină organismul în lupta împotriva infecţiilor, susţinând sistemul imunitar, ceea ce va creşte rezistenţa la boli
-Agrişele stimulează grupul izolat de celule care secretă insulină, reducând astfel glicemia în cazul pacienţilor ce suferă de diabet – se recomandă consumul sucului de agrişe cu un vârf de turmeric de două ori pe zi înainte de masă
-Agrişele întăresc muşchii inimii, fiind bogate în antioxidanţi, antocianine, flavonoide, potasiu etc

– Agrişele se folosesc sub formă de tratament împotriva acneei, roşelilor şi a multor alte inflamaţii.
-Agrişele refac fibră capilară. Amestecaţi pudra de agrişe cu puţină apă şi lăsaţi 60 de minute, după care aplicaţi prin masare la nivelul scalpului pentru a reface fibră capilară, pentru a hidrata şi a-i da părului strălucire şi vitalitate. Lăsaţi să acţioneze timp de 30 de minute până la o ora, după care clătiţi.
-Agrişele ajută în cazul durerilor stomacale. Durerile abdominale, diareea, vomă, crampele, infecţiile şi problemele digestive, pot fi rezolvate cu ajutorul agrişelor.
-Agrişele îndepărtează toxinele din ficat. S-a confirmat ştiinţific faptul că agrişele sunt esenţiale în tratarea ficatului. Îl protejează de efectele adverse ale medicamentelor (mai ales acelea împotriva tuberculozei) şi îndepărtează toxinele.
-Agrişele ajută la îmbunătăţirea metabolismului proteic, te ajută să slăbeşti
-Agrişele sprijină şi sistemul reproductor masculin şi feminin şi pot combate problemele de infertilitate

Știri despre: