Cum să-ți ”resetezi” tiroida ca să-ți activezi metabolismul și să arzi grăsimi rapid

boli-de-tiroidaTiroida este considerată ”bateria” întregului nostru corp. Funcţionarea hormonilor tiroidieni este extrem de importantă pentru metabolismul fiecărei celule din organism, inclusiv a creierului. Hipotiroidismul apare atunci când tiroida nu produce suficienţi hormoni pentru a regla diverse funcţii necesare organismului.
Unul dintre efectele hipotrisoidismului este încetinirea metabolismului care duce la acumularea kilogramelor în plus şi oricâte eforturi am face, nu reuşim să slăbim.

Modalităţi naturale de a resetă tiroidă

Tiroida este responsabilă pentru o mulţime de lucruri. Reglează metabolismul, te ajută să menţii o greutate sănătoasă, te menţine energic, echilibrează starea de spirit, te ajută să dormi bine şi să ai o digestie bună.
– consumaţi alimente bogate în calciu: urdă, brânză, caşcaval;
– evitaţi glutenul şi cazeină
-consumaţi alimente bogate în fier: organe de pasăre, ficat;
– consumaţi peste
– detoxifiati organismul de metale grele
– verificaţi dacă nivelul de iod este normal
– scoateţi din dietă zaharurile
– consumaţi ulei de cocoş
– mâncaţi alge şi fructe de mare
– optimizati nivelul de vitamina A, D şi K2
– evitaţi soia

Coada-şoricelului pentru hipotiroidie

În caz de hipotiroidie se recomandă infuziile din coadă-şoricelului şi cretisoara. Acestea sunt recunoscute pentru că reglează funcţiile tiroidei.
Cele două plante se combină şi din acest amestec se adaugă o linguriţă în 250 ml de apă fiartă. Se beau două căni de ceai pe zi, una dimineaţă şi una seară, cu jumătate de ora înainte de masă.

Ceapa, bună, dar cu măsură!

Tot în tratamentul naturist al hipotiroidiei intră şi ceapă şi usturoiul. Acestea trebuie consumate zilnic. Este bine de ştiut că cele două legume prezintă contraindicaţii importante.
Astfel, ceapă şi usturoiul sunt contraindicate persoanelor care au probleme gastrointestinale, ulcer sau gastrită hiperacida, dar şi mamelor care alăptează.

Algele cresc secreţia de hormoni

Dintre toate algele marine, cea brună este cea mai indicată pentru stimularea secretiei de hormoni tiroidieni. Ea se administrează sub formă de infuzie, care se prepară din două-trei linguriţe de plantă uscată la o cană cu apă. Din acest amestec se bea de trei ori pe zi.
Uleiuri esenţiale de levănţică şi rozmarin – au proprietăţi similare hormonilor şi completează efectele algelor, utilizate pe cale externă. Datorită puterii de penetraţie prin pereţii tegumentari, joacă un rol de suport pentru principiile terapeutice ale algelor. Se utilizează atât în formă externă, prin aplicare de cataplasme (în combinaţie cu algele brune), cât şi în formă internă – 3,4 picături din fiecare dizolvate în puţină apă caldă, miere sau ulei neutru, cu 20-30 minute înaintea meselor principale. Acest remediu combate anumite tulburări specifice hipotiroidiei, cum sunt neurastenia, disfuncţiile renale sau tulburările de apetit.
Polen şi păstură – aceste produse apicole sunt bogate în iod, tirozină şi metionină, triada care controlează bună funcţionare a glandei tiroide. Tirozină este aminoacidul utilizat de glanda tiroidă pentru biosinteză hormonilor specifici ce guvernează importante funcţii metabolice. Tirozină este şi precursorul a doi importanţi neuromediatori – dopamină şi noradrenalină, a căror absenţa stă la baza instalării fenomenului de depresie. Se administrează 1-2 linguri de polen măcinat, la care se adaugă o linguriţă de păstură, zilnic, în cure de 4-6 săptămâni, cu 2 săptămâni pauză între ele.

Genţiana – puternic stimulant metabolic care favorizează secreţia normală de hormoni tiroidieni şi acţionează că reechilibrant psiho-emoţional pentru formele de hipotiroidism sever asociat cu mixedem. Se administrează sub formă de tinctura – 3×20 picături diluate în 100 ml apă, zilnic, înainte de mese, în cure de 3 luni, cu 15-30 zile pauză între ele. Se mai pot utiliza remedii precum decoctul de ghimpe, infuzia de drobiţă (Genista tinctoria) sau extractele din frunze de nuc, foarte bogate în iod.

doctorulzilei.ro

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: