De ce să mănânci mere în fiecare zi!

mere.Originar din Europa de Est şi Asia, merele sunt fructe care rezistă extrem de mult, chiar şi în stare proaspătă, reuşind să-şi păstreze proprietăţile nutriţionale şi aromatice aproximativ patru luni, dacă este păstrat în condiţii optime, într-un loc răcoros şi întunecat.

Iată câteva dintre proprietăţile uimitoare ale merelor pentru sănătate:

Protejează împotriva sindromului metabolic– persoanele care consumă mere în fiecare zi, au un risc mai scăzut de a suferi, de-a lungul vieţii, de sindromul metabolic – care poate cauza diabet și boli grave de inimă.

 Sunt o sursă excelentă de multivitamine – consumate cu tot cu coajă (bineînţeles, spălate bine în prealabil), merele pot să asigure un aport crescut de vitamine şi minerale benefice sănătăţii organismului, cum ar fi: vitaminele A și C, calciu, potasiu, fier, fosfor, acid folic şi un nivel crescut de antioxidanți.

Reglează nivelul glicemiei – conţin anumiţi fitonutrienţi, cum ar fi quercetina, care pot să prevină fluctuaţiile bruşte ale nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, oţetul de mere este considerat a fi un adevărat ajutor în controlarea nivelului ridicat al glicemiei, motiv pentru care este adesea folosit ca un tratament naturist în cazul bolnavilor care suferă de diabet.

Pot să prevină şi să ţină sub control ateroscleroza – specialiştii în domeniu au confirmat faptul că un consum de mere zilnic, timp de o lună, poate să reducă cu 40% concentraţia substanţei din sânge care este responsabilă pentru afectarea elasticităţii arterelor, provocând arteroscleroză.

Mai mult, conform specialiştilor în nutriţie, merele pot fi un aliat în dietă, datorită proprietăţilor sale detoxifiante. O cură de 5 zile cu mere poate să fie şocul de care are nevoie organismul din când în când, pentru a elimina toxinele şi a funcţiona corect.

De asemenea, datorită conţinutului scăzut de calorii pe care îl au şi conţinutului bogat de fibre, vitamine și minerale, merele pot să fie un aliat al dietei, oferindu-ţi senzaţia de saţietate fără acumularea de grăsime şi kilograme în plus.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: