Doctoria neştiută din sucul de sfeclă. Ştii ce rezultat are dacă bei o cană zilnic?

de Stiri Buzau Media

Acest experiment s-a dovedit de succes şi a avut loc la Universitatea Queen Mary din Londra. O cană de suc de sfeclă pe zi este suficientă pentru a reduce riscul de complicaţii la persoanele cu tensiune arterială crescută. Dacă beţi zilnic o cană de suc de sfeclă, va veţi asigura o sănătate de fier toată viaţă. Consumat regulat, acest suc poate reduce hipertensiunea arterială.

Sucul de sfeclă conţine nitraţi anorganici, aceşti compuşi putând fi găsiţi în salată verde şi varză. În organism, se transformă în oxid nitric, care relaxează şi dilată vasele de sânge, ceea ce duce la o reducere a presiunii.

Sucul de sfeclă a fost testat pe 64 de pacienţi cu vârste cuprinse între 18 şi 85 de ani. Jumătate din aceşti oameni au luat medicamente pentru hipertensiune arterială. Oamenii au fost împărţiţi în două grupuri.

Primul grup a băut 250 ml de suc de sfeclă zilnic, iar al doilea grup au luat medicamente. Experimentul a durat timp de patru săptămâni.

Acest experiment a arătat beneficiile consumului de suc de sfeclă. Încă din a două săptămâna a fost raportată o scădere a tensiunii arteriale. Multe dintre aceste schimbări au însemnat o revenire la valorile normale.

Dar la două săptămâni după experiment, şi după ce a fost suspendată utilizarea de suc de sfeclă, presiunea a revenit la nivelul anterior. Grupul de persoane care au băut suc de sfeclă au observat o îmbunătăţire cu 20% a vasodilataţiei şi reducerea hipertensiunii cu aproximativ 10%, ceea ce reduce riscul de boli de inima.

În grupul care au luat medicamente, nu a existat nici o îmbunătăţire semnificativă. Medicamentele utilizate pentru a obţine o scădere a tensiunii arteriale au înregistrat valori de 9 mm şi 5 mm.

Sfeclă roşie are efecte terapeutice puternice împotriva multor afecţiuni
Consumul de sfeclă roşie este recomandat femeilor atunci când sunt în menopauza, pentru că este o sursă bogată de magneziu, clor, flavoidi, zinc, iod, calciu, nitraţi naturali şi sodiu.

Acum, atenţia va fi intreptata pe tratamentul bolilor în care este folosită sfeclă roşie.

1. Rinichi, ficat, vezica biliară şi splină – în boli asociate cu aceste organisme trebuie să ştiţi că sfeclă roşie ajută organismul să lupte împotriva lor, deoarece este numărul 1 când vine vorba de purificare. În acest scop, aveţi posibilitatea să beţi suc de sfeclă roşie combinat cu suc de lămâie şi suc de sfeclă proaspăt stors cu suc de morcovi. Este important să luaţi aceste poţiuni în cantitate de 50 ml şi lent, pentru a ajunge la un nivel de 250 de mililitri.

2. Detoxifiere – sucul de sfeclă roşie conţine colină şi prezenţa ei ajută în mod eficient organismul pentru a curată toate toxinele, nu doar din ficat, dar şi din întregul corp. Experţii recomandă acest suc pentru fiecare persoană care doreşte să-şi purifice sângele de toxinele dăunătoare.

3. Hipertensiune – în cazul în care tensiunea arterială este anormală, este recomandat să se consume sfeclă zilnic, astfel încât această să rămână stabilă. Puteţi utiliza legumă pentru a ridică tensiunea arterială, sau să o scadă.

4. Cancer – sfeclă roşie conţine aminoacidul numit betaină, şi este foarte util în prevenirea cancerului. Dacă mâncaţi de multe ori această legumă delicioasă, va împiedică organismul dumneavoastră să se îmbolnăvească de cancer de stomac, colon, creier şi plămâni, deoarece previne compuşii cancerigeni.

5. Guţă – sfeclă roşie este cunoscută pentru abilităţile curative, de aceea este recomandată pentru această boală.

6. Varice – pentru a preveni venele varicoase, consumaţi mai multă sfeclă roşie, deoarece are capacitatea uimitoare de elasticitate. Sucul de legume proaspăt stors are mult magneziu şi previne formarea cheagurilor de sânge în organism.

7. Colesterol – sfeclă roşie conţine de saponine, care se ocupă cu succes de reducerea colesterolului ridicat în sânge.

8. Tiroidă – în sfeclă roşie se găseşte un conţinut ridicat de iod, de asta este recomandat consumul ei de către persoanele cu boli tiroidiene.

9. Obezitatea – această este o legumă dietetică, deoarece în 100 de grame se găseşte doar 44 de calorii. Experţii recomandă consumul sau, deoarece va contribui la creşterea metabolismul şi corpul dvs va arde excesul de grăsime.

Surse:bewomen.ro,healthyfoodhouse.com

Știri despre: