Filmul lui Cristian Mungiu, premiat pentru Regie la Festivalul de Film de la Cannes, proiectat vineri la Buzău

mungiu-bacalaureat-gc1-of-2Buzoienii se vor putea bucura și în această vară de proiecții gratuite ale filmelor românești în amfiteatrul din Parcul Tineretului. Producțiile vor fi difuzate începând de astăzi, în fiecare joi şi vineri, de la ora 21,15.

Seria proiecțiilor debutează cu producția ”După dealuri”, un film din 2012, regizat, produs şi scris de Cristian Mungiu. Scenariul se bazează pe romanele neficționale ale scriitoarei Tatiana Niculescu Bran, care tematizează cazul exorcizării de la mănăstirea Tanacu din judeţul Vaslui.  Pelicula a avut premieră în dată de 19 mai 2012, la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, unde Cristian Mungiu a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu. Cosmina Stratan şi Cristina Flutur, care interpretează rolurile principale, au împărţit premiul pentru cea mai bună actriţa în cadrul aceluiaşi festival.

Vineri rulează  ”Bacalaureat”.  După premiera mondială de la Cannes, Bacalaureat (2016) – cel mai nou film semnat de Cristian Mungiu, ajunge şi la Buzău. Bacalaureat, cel mai nou film semnat de Cristian Mungiu, laureat cu Premiul pentru Regie la Festivalul de Film de la Cannes, acordat ex-aequo regizorului român şi regizorului francez Olivier Assayas pentru filmul Personal Shopper, poate fi văzut acum în cinematografele din toată ţară şi în cadrul unor proiecţii speciale în mai multe oraşe. Filmul a fost inclus şi pe lista realizată de publicaţia americană The Hollywood Reporter sub titlul: 21 de filme de festival de care se va vorbi anul acesta la Hollywood. Cunoscut în perioada de pregătire sub numele de Fotografii de familie, filmul Bacalaureat, spune povestea unui doctor dintr-un mic oraş de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societăţii româneşti de astăzi.  Filmul îi are în rolurile principale pe Adrian Titieni şi pe Maria Drăguş. Adrian Titieni a interpretat peste 50 de roluri în filme româneşti, debutând în 1986 în filmul Pas în doi, regizat de Dan Piţa. Maria Drăguş, actriţa germană de origine română, a debutat în Panglica albă, filmul lui Michael Haneke recompensat cu Palme d’Or în 2009.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: