Salata perfectă pentru zilele de vară

ardei-copți-unuSalată de ardei copţi este perfectă pentru zilele de vara. E uşoară şi se poate combină cu orice fel de preparat. Iată reţeta!
Ingrediente:
• 1/2 kg ardei graşi
• 1 lingură zeamă de lămâie sau 1/2 linguriţă oţet
• 1-2 linguri ulei de măsline
• sare
• 1 căţel de usturoi zdrobit (opţional)
Preparare:
Alegeţi ardei, cât mai graşi şi drepţi, fără îndoituri, că să se poată coace uniform. Spălaţi-i şi ştergeţi-i de apă. Coaceti-i pe plită de la sobă de gătit sau pe o tablă, pusă peste flacăra de la aragaz. Puteţi să-i coaceti, la foc iute şi pe un grătar, pus direct pe flacăra

Sau puteţi să folosiţi metodă mea: puneţi-i într-o tavă emailată, în mijlocul cuptorului, la foc potrivit. Întoarceţi-i pe toate părţile şi pe măsură ce sunt făcuţi şi copţi, puneţi-i într-o oală acoperită, presăraţi cu sare şi lăsaţi-i să stea, circa 15-30 min. (Nu folosiţi multă sare să nu devină prea săraţi).

Astfel, coajă pe care trebuie să o îndepărtaţi se va desprinde cu uşurinţă. Nu este indicat să se spele sau să se folosescă apă, deoarece îşi vor pierde gustul de copt.

Aşezaţi-i în salatieră şi turnaţi peste ei Oţet (zeamă de lămâie) şi ulei. Sau invers – ulei şi Oţet. Opţional, se poate adaugă şi usturoi, după preferinţă.

Întoarceţi-i pe toate fetele în sos şi daţi la rece, câteva ore, înainte de a fi serviţi, sau cel mai bine, de pe o zi pe altă, că să se pătrundă bine aromele.

Ornaţi cu felii de roşii şi serviţi-i că şi acritură, lângă preparate de carne sau salată de vinete, sau cu ce doriţi.

sursă reteteculinare.ro

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: