Secretele Bunicii – Cum să ai cei mai frumoși trandafiri cu zaț de cafea și coji de banană

de Stiri Buzau Media

Compostul natural este cel mai bun îngrăsământ pentru gradina ta. Dacă mai adaugi și zaț de cafea și coji de banană vei avea rezultate extraordinare.

Trandafirii și bananele

Pe măsură ce descompun acestea adaugă substanțe nutritive, cum ar fi azot, potasiu și fosfor solului. Construiesc în mod natural și îmbunătățesc calitatea solului. Cu toate că compostarea este utilă, nu este necesară … zațul și cojile de banane pot fi aplicate direct în jurul tufelor de trandafiri, fără compost.

Bananele oferă trandafirilor sursa de potasiu de care au nevoie. Astfel cojile de banane întăresc sistemul imunitar al plantelor. În plus, joacă un rol important în a ajuta trandafiri pentru a face față și a supraviețui condițiilor climatice dăunătoare, cum ar fi gerul și seceta. Lipsa de potasiu duce la tulpini slabe, frunze galbene cu margini maro, și boboci subdezvoltați.

Una dintre cele mai simple metode de a adăuga coji de banane este în timpul plantării. Puneți coji de banane, în gaură înainte de a pune planta la crescut. De asemenea, se amestecă compost cu solul din jur.

Trandafirii și cafeaua

Cafeaua are un raport de carbon la azot de aproximativ 20 la 1, ceea ce o face ideală pentru a ajuta plantele să crească.

Iată câteva “beneficii ale cafelei”:

    • PH-ul este neutru la acid
    • Conține cantități mici de azot
    • Aerează solul din jur
    • Atrage viermii care aerează și slăbesc solul
    • Ajută la descurajarea unor dăunători de grădină și bacterii
De semenea putem adăuga coji de ouă zdrobite și coji de portocale.

În general, adăugarea cojilor de banane și a zațului de cafea este un mod viabil și durabil de a ne asigura că trandafirii produc rezultate maxime – flori. Folosirea unor astfel de soluții nu numai că ne ajută să economisim bani pe îngrășământ, dar promovează, de asemenea, utilizarea de grădinărit “verde”.

Știri despre: