Mulți țin aceste alimente în frigider, deși NU ar trebui!

rosiiDescoperirile moderne ne ajută să păstrăm mâncarea proaspătă mult mai uşor. Apar frigidere din ce în ce mai mari, cu mult spaţiu de depozitare. Problema este că cei mai mulţi folosesc greşit acest spaţiu.

Sunt câteva tipuri de mâncare care nu au nevoie de răcire pentru a fi menţinute proaspete, ba chiar îşi pierd din proprietăţi. Sunt chiar cazuri în care alimentele se strică mult mai repede dacă sunt ţinute în frigider.

Roşiile

Roşiile nu trebuiesc ţinute în frigider deoarece îşi pierd aromă. Aerul rece opreşte dezvoltarea acestora, acesta fiind motivul pentru care roşiile se strică mult mai repede şi au acel aspect neplăcut şi moale după doar câteva zile. Cel mai bun mod de a păstra aceste legume proaspete este să le pui într-un coşuleţ acoperit.

Busuiocul

Cea mai mare problema în a ţine busuiocul în frigider este faptul că absoarbe mirsoul mâncărurilor din împrejurime. Busuiocul se ţine într-un pahar cu apă proaspătă.

Cartofii

Mulţi oameni ţin cartofii în locul nepotrivit. Păstrarea acestora într-un loc rece transformă amidonul în zahăr mai repede decât ai crede. Ţine cartofii într-o pungă de hârtie, într-un loc întunecat şi puţin răcoros. Pungile de hârtie sunt favorabile deoarece permit intrarea aerului, iar procesul de deteriorare este încetinit.

Usturoiul

Usturoiul este în acelaşi caz cu cartofii. În frigider, acesta se strică mult mai repede. Ar trebui ţinut într-un loc întunecat şi răcoros.

Ceapă

Ceapă se strică mult mai repede în frigider şi devine moale. Locul indicat pentru păstrarea acestei legume ar fi într-un loc uscat şi întunecat. Un alt pont este să ţii ceapă într-un loc distant de cartofi, deoarece împreună ambele se vor strică mai repede.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline nu se ţin în frigider. În aerul rece, uleiul  îşi întăreşte consistentă, în acelaşi fel în care o face untul. Păstraţi-l într-un loc răcoros şi întunecat.

Pâinea

Una dintre cele mai mari greşeli pe care le fac oamenii este să ţină pâinea în frigider, pentru că se întăreşte. Această poate fi ţinută într-o pungă în care aerul să între cât mai puţin.

Mierea

Mierea nu se strică niciodată dacă este ţinută într-un loc cald. În frigider, în schimb, această se poate cristaliza şi îşi pierde textura moale.

Lămâile şi portocalele

Aceste fructe pot fi ţinute într-un sertar din bucătărie. Aerul rece poate distruge calitatea acestora.

 

ştirile.rol.ro

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: