Vrei o siluetă de invidiat? Evită fructele seara

fructe (1)A venit toamna și o dată cu ea, ne crește apetitul pentru bunătăți de sezon. Iar acum piețele abundă în struguri, mere, pere, piersici și mere, adevărate comori, pline de vitamin, minerale și fibre, elemente vitale pentru sănătate.

Însă oricât de sănătoase ar fi fructele, uităm că ele vin la pachet și cu multe zaharuri naturale, de aceea nu este prea inspirat din partea noastră să consumăm cantități impresionante. Pentru că oricât ar fi de naturale, fructele ne îngrașă, mai ales dacă pierdem șirul caloriilor de peste zi.

În plus, există un moment al zilei când ar trebui să evităm consumul de fructe, ne sfătuiesc nutriționiștii. Este vorba despre seară, moment în care metabolismul nostru încetinește, iar orice aport de glucide se transformă în grăsime.

Așa că indicat ar fi să mâncăm fructe în prima parte a zilei sau la gustare, între mese, la orele 11 și 16. De asemenea, fructele pot fi consumate și după efort fizic pentru aportul de apă și minerale, care refac rezervele pierdute prin transpirație.

Sursa: www.oanacuzino.ro

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: