Guvernul a schimbat regulile. Mai mulți români vor beneficia de ajutoare pentru alimente

alimente-gratuite-guvernLimitele de venituri din pensii şi indemnizaţii de şomaj eligibile pentru primirea ajutoarelor alimentare se măresc de la 400 de lei pe lună la 450 de lei şi, în plus, s-a adăugat şi o nouă categorie de beneficiari, respectiv persoanele fără venituri, s-a decis, marţi, în şedinţa de guvern.

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care se modifică o serie de prevederi din Programul Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014, astfel „se va extinde numărul beneficiarilor, întrucât limitele de venituri din pensii şi indemnizaţii de şomaj eligibile pentru primirea ajutoarelor alimentare vor fi modificate de la 400 lei/lună la 450 lei/lună”, se arată în comuinactul Guvernului. În plus, se adaugă o nouă categorie de beneficiari pentru aceste ajutoare, respectiv persoanele fără venituri.

În comunicat se specifică şi o serie de categorii de persoane care nu pot primi ajutoare alimentare, respectiv „persoane care satisfac stagiul militar, execută pedepse privative de libertate etc”.

Pe de altă parte, hotărârea stabileşte trecerea la baza de date oferită de autorităţile locale şi renunţarea la distribuţia pe bază de cupoane, precum şi procedurile pentru lichidarea stocurilor de ajutoare alimentare înregistrate la finalizarea distribuţiei pe lista de cupoane şi pe lista suplimentară.

 

Totodată, actul normativ stabileşte „caracteristicile tehnice ale produselor alimentare care fac obiectul ajutoarelor alimentare şi dispune, prin direcţiile judeţene ale ANSVSA, efectuarea unor verificări ale produselor alimentare livrate de furnizori”.

Nu în ultimul rând, actul normativ clarifică o serie de atribuţii ale instituţiilor publice centrale şi locale implicate în aplicarea şi derularea programului.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: