Circ și bătaie de joc din partea PNL Buzău!

de Stiri Buzau Media

20160303_125449 (1)Vechii liberali, comportament și decizii jenante care-i afundă și mai mult în noroi. PNL Buzău, din rău în mai rău! Vechii liberali au dovedit că sunt într-o degringoladă totală și iau decizii confuze și jenante în loc să se așeze la masă și să ia o decizie care mai poate salva ceva din ceea ce a fost una dintre cele mai importante organizații din țară ale Partidului Național Liberal. Spre exemplu, o conferință de presă convocată de pe o adresă fictivă și un așa-zis manifest de răzmeriță trimis de o alta, împotriva deciziei liderilor de la Centru de a-i primi în partid pe fostul senator PSD Ion Vasile și deputatul social democrat Adrian Mocanu, era gata să se încheie înainte de a începe pentru că Dorin Bădulescu, încă președinte al organizației județene, i-a anunțat scurt pe jurnaliști că nu mai ține nicio conferință de presă, că nu-și asumă comunicatul de presă, că situația este sub control și că secretarul partidului Ilie Bolojan şi-a anunţat sosirea la Buzău, duminică la ora 16 pentru a lămuri situaţia din filială. Explicațiile lipsite de sens nu au ținut, așa că liberalii au fost nevoiți să dea mai multe explicații. Alături de Bădulescu au stat Ioan Caton Mateeșescu, Ion Nicolae, Nicolae Mărăcine și Constantin Ionescu și Lucian Sălcuțan.

20160303_125438

Nu mai dăm nicio declaraţie de presă decât după lămurirea situaţiei – a fost poziţia lui Bădulescu în faţa reprezentanţilor mass-media locale şi centrale.

Întrebat cine a chemat atunci presa la conferinţă răspunsul a fost hilar: nu ştim, nu noi. Cu alte cuvinte, circ și bătaie de joc din partea liberalilor care cheamă presa și apoi o trimit acasă fără vreo explicație. În acest fel, PNL nu face altceva decât să se dicrediteze și mai mult, și, din penibil în penibil, să se afunde în noroi și mai mult. Iată mailul trimis de pe adresa mirunacaza@yahoo.ro către presa buzoiană:

Astăzi, joi, la ora 13.00, PNL Buzău va organiza la sediul său o conferință de presă, ca reacție la ticăloșia cuplului Vasile Blaga-Cezar Preda de a vinde partidul baronilor roșii, Ion Vasile și familia Mocanu, peste capul organizației județene a PNL. O mare parte a filialei PNL Buzău intenționează să își anunțe demisia și plecarea din partid, cel mai probabil către ALDE, dacă trădarea de la București nu va fi stopată până luni de Alina Gorghiu, Victor Orban și de ceilalți liberali vechi, cu influență în partid. Liderul județean al liberalilor, Dorin Bădulescu, s-a dovedit a fi slab și timorat în fața trimisului de la centru, Teodor Atanasiu, pe timpul ședinței scandaloase de acum două zile. De aceea, protestele de azi se așteaptă să fie conduse de membri mai hotărâți ai organizației. Liderul protestatarilor, cel mai vehement și mai vocal liberal, pare a fi avocatul Lucian Sălcuțan, care le cere demisia din partid lui Vasile Blaga și lui Cezar Preda, acuzându-i că au vândut organizația de la Buzău, în interes personal, după ce, mai întâi, au distrus-o premeditat. Lucian Sălcuțan îi acuză pe foștii lideri PDL-iști că, după migrarea la PSD a fostului președinte PNL Cristinel Bîgiu, în septembrie 2014, împreună cu 24 de primari liberali din județ, Cezar Preda a blocat orice reconstrucție a organizației, iar când și-a desăvârșit opera de distrugere a plecat mulțumit la București. Cu ce să-l fi convins Ion Vasile și Victor Mocanu pe Vasile Blaga ca să comită o asemenea ticăloșie, de necrezut nu doar pentru toți liberalii din țară, dar și pentru aproape toată presa din România? Cu pocăința lor? Cu demonstrații că și-au schimbat ideologia, devenind subit liberali, la bătrânețe? Nu. I-au convins cu BANI. Ca la piață. Și atunci cine a luat banii? Că doar nu se regăsesc în trezoreria PNL. Bineînțeles că Vasile Blaga și Cezar Preda, doi politicieni fără perspective de a mai face carieră, care dau ultimele lor tunuri înainte de a fi cercetați penal pentru cât au jefuit țara. DNA și ANAF ar trebui să cerceteze această tranzacție, așa-zis făcută din rațiuni politice. Care rațiuni? Să comiți o trădare ca asta, o blasfemie pentru orice liberal adevărat, nu se poate justifica prin aplicarea unei soluții excepționale, necesară refacerii unei organizații slabe (pe care tot tu ai îngropat-o, de fapt). Deși pare un scandal de provincie, acest eveniment are o semnificație națională, deoarece vechii liberali din toată țara se conving ce catastrofă a fost fuziunea lor cu PDL. Așa se explică de ce această știre locală, despre oameni de nimic și îndeletnicirile lor mizerabile este, de 48 de ore, cea mai mediatizată și mai dezbătută știre locală din România. Azi, la ora 13.00, la Buzău va fi scandal, va fi revoltă, va fi protest, va fi luptă politică. Veniți cu toții, presă locală, centrală și cetățeni, liberali sau nu, care doriți să vă salvați orașul de ciuma roșie a lui Ion Vasile și a clanului Mocanu! Cu considerație, Miruna Cazacu.

20160303_125415

O declarație dată fortuit de Ioan Caton Mateeşescu , candidat al PNL pentru CJ, devoalează însă jocul politic, ca să nu-i zicem blatul, pe care anumiți membri PNL sunt suspectați că l-ar fi făcut cu PSD, odată cu desemnarea consilierului local Constantin Ionescu, șef Serviciu Comercial la Compania de Apă Buzău (la fel și soția) drept candidat al liberalilor pentru Primăria Buzău și despre care se știe că singura perioadă în care nu trebuia să se teamă că votează cu PSD-ul a fost în timpul USL. Doar că unii nu au aflat că USL-ul s-a rupt. La întrebări ce vizau nemulţumirile generate de primirea deputatului Adrian Mocanu şi a doctorului Ion Vasile în PNL, Caton Mateeşescu a răspuns, vădit enervat de insistenţele ziariştilor: “ Când l-am întrebat pe doctor ( Ion Vasile) de ce vrea să vină în PNL , acesta a răspuns : să-l termin pe Marcel, da nu ştiu la care Marcel s-a referit”. Cert este că liberalii nu vor ca parlamentarii PSD Adrian şi Victor Mocanu, precum şi Ion Vasile ori senatorul UNPR Constantin Popa să facă parte din organizație. Se încalcă statutul, a precizat avocatul Sălcuţan care era prezentat în comunicatul transmis presei de pe e-mail-ul fantomă ca fiind cel mai vocal dintre liberalii protestatari, în fața presei a tăcut mâlc când a fost întrebat de dovezile vizavi de aşa zisa vânzare a partidului către PSD, însă a dat vina destabilizării organizației pe fostul lider Cristinel Bîgiu, care a plecat la PSD.

Deputatul Cezar Preda a avut însă o poziție tranșantă și confirmă că există suspiciuni de blat între vechiul PNL și actualul PSD.

A mă acuza pe mine și pe Vasile Blaga că am făcut o construcție cu PSD, este nu numai jignitor, dar este chiar revoltător. Cei care fac asemenea afirmații ori vor să-și ascundă mizeria caracterului lor, ori urmăresc alte interese. Eu nu am făcut niciun demers pentru ca cineva din exterior să vină vreodată parașutat în Partidul Național Liberal sau în partidul în care am fost înainte, Partidul Democrat. (…) Eu îmi doresc din tot sufletul ca Partidul Național Liberal să ofere o alternativă viabilă la acest PSD. Aș putea spune că aceia care sunt mânați acum în luptă și care fac pe victimele unei construcții de la Centru sunt, de fapt, uneltele noului PSD împotriva vechiului PSD. Și eu cred că este o răfuială între pesediști, care nu trebuie încurajată de nimeni și absolut deloc – a declarat deputatul Cezar Preda, vicepreședinte al Partidului Național Liberal.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns