COMUNICAT DE PRESĂ/Deputatul SORIN LAZĂR  invitat la evenimentul “Gala BURSA”

de Stiri Buzau Media

Joi, 14 noiembrie, în majestuosul Palat al Parlamentului, cu stil și eleganță, s-a desfășurat evenimentul „Gala BURSA”, unde au fost marcați 29 de ani de apariție neîntreruptă a cotidianului BURSA.

Timp de aproape cinci ore, Salonul de Recepţii de la Parlament a reunit peste 500 de invitaţi – miniştri, ambasadori, bancheri, investitori din ţară şi străinătate, precum şi personalităţi din piaţa de capital şi alte sectoare ale economiei.

Gala BURSA s-a bucurat de prezenţa unui invitat special, care a venit din Singapore să demareze proiecte de o importanţă deosebită în sectorul smart din ţara noastră. Herjeet Rehki, WorldWide Director Digital City Division în grupul DellTech, a fost keynote speaker-ul Galei BURSA.

În debutul Galei, apreciată ca fiind unul dintre cele mai importante evenimente ale anului, ziarul BURSA şi colectivul său au primit felicitări de la deputatul Sorin Lazăr, Preşedintele Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor, acesta declarând: „Este o onoare pentru comisia pe care o conduc şi pentru mine personal să fim, alături de ziarul BURSA, amfitrionii acestui eveniment şi felicit colectivul redacţional al cotidianului BURSA pentru ceea ce face.

În acelaşi timp, doresc să dau mediului de afaceri din România, clasei antreprenoriale, care este coloana vertebrală a creşterii economice din ţara noastră, un mesaj de susţinere şi de încurajare, pentru că ne bazăm, în continuare, pe o creştere a economei care să ducă ţara acolo unde îi este locul la nivel european.

Legat de Bursa de Valori Bucureşti, vreau să subliniez că, din 2016, BVB a crescut ca valoare a tranzacţiilor, de la 9,2 miliarde la 11,4 miliarde lei, iar capitalizarea sa a crescut, de asemenea, de la 146,5 miliarde la 177 miliarde lei, în acest an, fapt ce denotă că economia se mişcă într-un cadru corect. De asemenea, în 2018 a fost înfiinţată, prin lege, Contrapartea Centrală, care va duce la dezvoltarea pieţei instrumentelor derivate cu efecte directe asupra pieţei spot, a celei de energie etc„.

Deputatul Sorin Lazăr a mai precizat că, săptămâna trecută, a fost adoptată în unanimitate dezvoltarea, crearea şi reglementarea cadrului legal pentru fondurile de investiţii alternative, un alt instrument prin care piaţa de capital din ţara noastră se poate dezvolta.

Prezenți la eveniment, au transmis mesaje de felicitare și Adrian Tănase – Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti, Dan Paul – Preşedintele Asociaţiei Brokerilor și Florin Dănescu – Preşedintele Executiv al Asociaţiei Române a Băncilor.

Biroul de presă al deputatului

Sorin Lazăr

Circumscripția electorală nr. 10, Buzău