Comunicat de presă – Gabriel Avrămescu, președinte PNL Buzău

de Stiri Buzau Media

Gabriel Avrămescu, președinte PNL Buzău: Fac apel către managerii de spitale din Buzău să-și facă treaba în unitățile spitalicești și să lase politica deoparte!

Suntem în pandemie, iar declarațiile politice, făcute de unii manageri de spitale, nu fac decât să vulnerabilizeze și mai mult sistemul de sănătate și așa suprasolicitat din cauza luptei cu un virus care a creat o criză mondială de sănătate.

Observ cum se aruncă în spațiul public aprecieri la adresa unui partid politic referitor la ce a făcut bine sau nu, în contextul pandemiei cu care ne confruntăm.

Țin să precizez că Guvernul României a respectat toate normele și procedurile comunicate la nivel mondial de organismele de specialitate, respectiv Organizația Mondială a Sănătății, iar măsurile restrictive nu au fost luate la întâmplare, ci după consultarea celor din domeniu.

Ceea ce vreau să subliniez este că le transmit buzoienilor să respecte și să asculte recomandările de la nivel guvernamental și mai puțin șicanele politice în care se amestecă, mai nou, și managerul Spitalului Județean Buzău.

Pandemia nu este o glumă și cu atât mai puțin un motiv de aruncat gunoiul peste gard!

După 3 ani de guvernare PSD, în care românilor li s-au livrat promisiuni deșarte, Partidul Național Liberal a reușit să deblocheze investiții esențiale în sistemul de sănătate, cum ar fi construirea celor trei spitale regionale. În primele şase luni de la instalarea Guvernului liberal, au fost semnate contractele de finanţare pentru spitalele regionale – Iaşi (investiţie de 500 mil. euro), Cluj (investiţie de 540 mil. euro.) şi Craiova (investiţie de 603 mil. euro). Valoarea totală este de 1,622 mld. euro, iar capacitatea de spitalizare totală este de 2506 paturi.

De asemenea, Guvernul PNL s-a angajat să construiască un nou spital județean la Sibiu, alocând 500 de milioane de euro prin Programul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă.

Așadar, insist să fac apel la cei care au fost numiți de PSD în posturi de manageri de spitale, aflate în subordinea autorităților locale pesediste, să-și concentreze atenția pe salvarea și tratarea pacienților, prin respectarea procedurilor și a managementului de criză, și să lase deoparte declarațiile politice care descurajează populația.

Gabriel Avrămescu

Știri despre: , ,