Comunicat de presă – PNL Buzău

de Stiri Buzau Media

 

 

Liberalii buzoieni vor sa transforme Orasul Pogoanele într-o regiune europeana.

In cei 30 de ani scursi de la Revolutia din decembrie si pana astazi administratiile P.S.D -iste au lasat sudul judetului Buzau in voia sortii si la mila bunului Dumnezeu. Aceasta impartire administrativ-teritoriala arhaica, datand din 1968, nu a favorizat dezvoltarea durabila, ci a permis aparitia baronilor si baronetilor locali, veritabili poli ai puterii, mai ales in micile comunitati din mediul rural.

S-a ajuns astfel ca gradul de saracie in randurile populatiei sa fie extrem de mare. In aceste conditii s-a observat o plecare masiva a populatiei tinere din locurile natale in cautarea unor locuri de munca sau a altor surse de venit, iar batranii sa sufere in singuratate. Astazi, in numeroase localitati avem saracie extrema, populatie imbatranita si lipsita de minima speranta.

P.N.L. considera ca a venit momentul ca si comunitatile mici din mediul rural sa devina o prioritate a dezvoltarii pe langa marile centre urbane. Tocmai acesta este motivul pentru care dezvoltarea comunitatilor mici si mijlocii se inscrie pe agenda prioritatilor viitorilor ani.

Un exemplu de ceea ce se poata numi subdezvoltare este orasul Pogoanele, care a depasit 150 de ani de existenta. Locuitorii celei mai importante asezari din sudul judetului Buzau sufera de pe urma subdezvoltarii la numeroase capitole, saracia este in crestere, lipsa de incredere si un viitor lipsit de sperante fiind prezente in existenta simentalul comunitatii.

Candidatul P.N.L la Primaria orasului Pogoanele, MARIAN CAZĂNOIU, stie ca trebuie sa le ofere concitadinilor sai, alaturi de care a crescut si a trait o viata, locuri de munca. In acest scop isi propune sa caute si sa atraga in zona investitori economici. Este un demers greu si este constient de aceasta, localitatea avand putine avantaje precum acces la reteaua de cai ferate, relativa apropiere de centrele Bucuresti, Buzau sau Slobozia. Un dezavantaj major, pe langa faptul ca zona nu este declarata defavorizata, fapt ce ar oferi unele avantaje fiscale potentialilor investitori, este lipsa unei retele de alimentare cu gaze naturale. Desi inca din 1996 s-a reusit eliberarea de catre guvernul Romaniei a avizului privind alimentarea cu gaze a localitatii si satului apartinator, Caldarasti, realizarea acestei retele nu a fost demarata. Se spera insa ca se vor putea identifica si aloca resurse pentru demararea acestui proiect crucial pentru localitate. Un alt aspect de importanta vitala este dezvoltarea agriculturii, preocuparea economica principala la nivel local, atat pentru subzistenta cat si ca activitate economica, in lipsa unei alternative industriale.  Problema agricola nu a fost abordata cu grija si atentie de decidentii politici locali, lasand lucrurile de izbeliste si la mila bunului Dumnezeu. In conditiile unei cresteri exponentiale a perioadelor de seceta, MARIAN CAZĂNOIU stie ca un sistem de irigatii realizat prin accesarea de fonduri europene ar imbunatati radical situatia exploatatiilor agricole din zona.

O alta durere a pogonenilor este lipsa accesului la asistenta sanitara moderna. Sunt nevoiti sa isi duca bolnavii la spitatele din Buzau sau Smeeni, neavand posibilitatea sa ii trateze in orasul lor, desi localitatea a avut un spital fondat in 1902, desfiintat intre timp si transformat in Centru de Asistenta Medico-Sociala.

Viitorul primar liberal, MARIAN CAZANOIU, va redeschide in regim de urgenta central de permanenta din Pogoanele si va face toate demersurile pentru construirea unui asezamant spitalicesc in oras, atat de necesar concetatenilor sai.

Candidatul P.N.L la Primaria orasului Pogoanele va depune toate eforturile pentru ca in localitatea sa familiile sa aiba stabilitatea financiara, sa nu-si mai faca griji pentru ziua de maine. MARIAN CAZANOIU stie cat de greu se castiga existenta intr-o comunitate mica si saraca, pentru ca a muncit din greu pentru a le oferi copiilor sai o sansa la viata si viitor.

Are o echipa puternica, ce reuneste antreprenori locali, ingineri agronomi, profesori, un technician veterinar, un asistent de farmacie, dar si mecanici agricoli sau lucratori comerciali. Aceasta echipa puternica formata din oameni cu notorietate si expertiza il vor sprijini sa schimbe fata localitatii Pogoanele.

PNL Buzău

Știri despre: ,