Comunicat de presă primit din partea deputatului Dănuț Păle

de Stiri Buzau Media

La Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Popăuți, din județul Botoșani, a avut loc în perioada 4-5 mai 2019 cea de-a XIII-a ediție a Târgului Expozițional de Ovine, Pielicele, Karakul, Bovine, Plante Tehnice și Produse Tradiționale. Evenimentul a reunit fermieri, producători, procesatori şi crescători de animale. La târg au participat Ministrul Agriculturii, Petre Daea, secretarul de stat Teodora Gheniu, candidatul care deschide lista PSD de la europarlamentare, Carmen Avram, oficialități județene, dar și membrii Departamentului pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală al PSD, deputatul Valeriu-Andrei Steriu, senatorul Lucian Trufin, dar și deputatul buzoian Dănuţ Păle.

În același timp vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților, Dănuț Păle a fost impresionat de modul de organizare a târgului. „Am văzut oameni implicați, oameni care pun suflet în ceea ce fac și care înțeleg foarte bine ce înseamnă agricultura pentru România. Am avut ocazia să ne consultăm cu fermierii la ei acasă, să aflăm ce am făcut bine până acum și ce nevoi mai au. De exemplu, aceștia propun modificarea actului normativ care prevede acordarea subvenției pentru producătorii de usturoi și vom analiza oportunitatea acestei modificări sau înființarea unui centru național antigrindină la Iași care le-ar proteja culturile”, a menționat Dănuț Păle.

Cu aceeași ocazie membrii delegației au vizitat și noua fabrică de procesare a cânepii de la Dorohoi care produce ulei de cânepă, cânepă decorticată, făină de cânepă și fibră de cânepă, atât în variante eco cât și convențional, toate din soiuri românești. „Am înțeles de la investitor că din această fabrică, așa cum arată testele pe care le-au făcut în Italia și Elveția, ies produse de calitate mult superioară celor care există pe piață la nivel european și 100% românești. Solul este propice, sămânța de cânepă utilizată este de bună calitate, condițiile climatice din zona Botoșani ajută și ele. Producătorii mai au nevoie de sprijin sub forma unor subvenții mai mari la acest tip de cultură în vederea stimulării producției și vom analiza această posibilitate pentru a crește interesul și altor fermieri pe acest segment”, a precizat Dănuț Păle. Târgul Agro-Zoo de la Popăuți reprezintă un eveniment emblematic pentru județul Botoșani, economia acestuia având specific preponderent agricol.

Știri despre: , ,