Comunicat de presă primit din partea deputatului Sorin Lazăr: Comisia pentru buget, finanţe şi bănci – vizită în Republica Populară Chineză

de Stiri Buzau Media

Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat, în perioada 14 -18 octombrie 2019, o vizită în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin.

Acţiunea a fost un răspuns la vizita în ţara noastră, din luna mai a.c., a delegaţiei Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare a R.P. Chineze.

Delegaţia Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci a fost condusă de domnul deputat Lazăr Sorin, preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci.

În cadrul discuţiilor, s-a pus accent pe necesitatea de intensificare, în beneficiul reciproc al celor două popoare, a relaţiilor culturale şi economice dintre cele două ţări, China fiind al 19-lea partener comercial al României.

În acest sens, s-a transmis faptul că România aşteaptă investitori din China, această ţară fiind recunoscută în ceea ce priveşte rapiditatea derulării investițiilor în infrastructură. Fiind cunoscute pragmatismul, seriozitatea şi determinarea poporului chinez, partea română doreşte o implicare mai mare a Chinei în proiectele investiţionale din ţara noastră, în parteneriat public-privat.

Un alt sector de interes este reprezentat de cel al agriculturii, având în vedere nevoia crescândă a Chinei pentru consumul de produse agricole de origine animală, considerându-se că sunt necesare politici proactive din partea statului român pentru creşterea exportului către China a acestor tipuri de produse.

 

Biroul de presă al deputatului

Sorin Lazăr

Știri despre: