Comunicat de presă primit din partea mișcării populare România Mare în Europa

de Stiri Buzau Media

O mișcare politică pentru unitatea românilor din țară și de pretutindeni a fost lansată duminică la București, sub genericul „România Mare în Europa”. La eveniment au participat sute de membri fondatori, atât din societatea civilă, cât și din mediul de afaceri.

Claudiu Târziu, jurnalist, scriitor, editor și antreprenor cultural, Zoe Rădulescu, profesor, fost deținut politic, fiica legendarului lider al rezistenței armate anticomuniste din Dobrogea, Gogu Puiu, Maria Arvinte, medic pediatru din Republica Moldova, membru al unei familii de deportați, Ana Maria Cristian, studentă stabilită în Anglia, Codin Coman, antreprenor, formator, consultant, Cătălin Mihai, informatician, activist civic, și George Simion, istoric, antreprenor, scriitor au luat cuvântul la Congresul de constituire a mișcării politice.

Unificarea spirituală și de facto a românilor, crearea unui climat prielnic pentru întoarcerea acasă a celor plecați în străinătate, sprijinirea familiei românești și a capitalului autohton sunt câteva dintre obiectivele mișcării politice care ulterior se va transforma într-un partid de orientare conservatoare, profil inexistent în ofertele politice din ultimii 30 de ani. Denumirea, statutul, programul detaliat și conducerea partidului care va reseta scena politică din România vor fi anunțate public ulterior.

Valorile pe care se fundamentează mișcarea politică au ca elemente centrale familia, națiunea, credința creștină și libertatea, iar ca principii, „România Mare în Europa” se va axa asupra principiului unionist, al proprietății private, al recursului la tradiție, meritocratic și al spiritului de sacrificiu. Inițiativa constituirii mișcării politice vine ca urmare a campaniei pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a candidatului independent George Simion.