Comunicat de presă primit din partea PRO România

de Stiri Buzau Media

,,Liderii PRO România au semnat miercuri, o alianță cu ALDE, în vederea susținerii unui candidat independent la cele mai importante alegeri de anul acesta. Așa cum a anunțat președintele partidului încă de luni, persoana pe care noi o vom susține, alături de colegii de alianță va fi fostul europarlamentar Mircea Diaconu, cunoscut actor și om de cultură, care vrea să schimbe părerea românilor despre ce înseamnă să fii președinte și rolul său în economia politică a țării.

„Majoritatea covârșitoare a fost de părere că putem să îl susținem pe Mircea Diaconu la președinția României pentru că e un candidat altfel. Mircea Diaconu nu va fi membru de partid, nu îl chemăm la ședințele de partid, nici nu cred că vine (…) Nu vrem să îl facem din candidat independent un candidat politic, dar va avea tot sprijinul nostru pentru aceste alegeri. El chiar nu are sfori, din punct de vedere politic mi se pare chiar prea independent. E un candidat al poporului. Sper să intre în turul doi. Dacă mă uit în Ucraina, chiar are șanse”, a declarat președintele Victor Ponta vizavi de susținerea pe care o va primi candidatul independent din partea PRO România.

De cealaltă parte, fostul europarlamentar a afirmat că toți președinții de până acum „s-au strâns de gât cu premierii”, însă atribuțiile acestora ar fi trebuit să fie altele. „Nu mă recomandă nimic. Sunt cel mai banal om din România. Am doar două mâini și două picioare și două nume. Eu sunt banal. Dar nu cumva și președintele nostru trebuie să semene cu noi toți? Adică două mâini și două picioare și sper că și cu un cap. Această funcție pană acum s-a citit greșit. Fișa postului este cu totul alta decât cea care s-a practicat pană acum. Toți președinții de pană acum s-au strâns de gât cu premierii. Toți și-au strâns de gât prim miniștrii venind peste atribuțiile guvernamentale sau parlamentare care nu sunt ale președintelui. Constituția e bună, dar nu i-a convenit domnului Băsescu și domnului Iohannis. Instituie clar și limpede o republică parlamentară. Nu există noțiunea de șef al statului”, a declarat Mircea Diaconu, într-o conferință de presă.

Mircea Diaconu și-a lansat simbolic candidatura pe treptele Ateneului din București, iar pe lângă Alianța care-l  va sprijini, în primul rând din punct de vedere logistic, pentru strângerea celor 200 000 de semnături necesare, mii de români și-au anunțat suportul și cred că Mircea Diaconu, propus de PRO România drept „un președinte altfel” are cele mai multe șanse de a intra în turul doi și de a câștiga alegerile din luna noiembrie”, se menționează în comunicat.

Știri despre: , ,