Comunicat de presă – PRO România Buzău

de Stiri Buzau Media

PRO România își consolidează poziția! PSD scade din nou!

Conform ultimului sondaj IMAS, comandat de Europa FM, PRO România este singurul partid politic din România care-și consolidează poziția, înregistrând același procent ca la sondajele precedente, 11,2%. Asta în timp ce PNL, deși conduce în ierarhia formațiunilor politice,  înregistrează doar o ușoară creștere, de doar 0,4%, insignifiantă dacă luăm în calcul marja de eroare. Pe locul doi rămâne în continuare PSD, un partid care, deși se află în opoziție, reușește contraperfomanța de a scădea în preferințele electorale. Social-democrații ar fi votați de doar 21,9% dintre români, în condițiile în care luna trecută erau cotați la 23%. Este a treia lună consecutivă de scădere pentru PSD.

De asemenea, aliații tradiționali ai social-democraților – ALDE și UDMR – sunt și ei în scădere față de luna trecută. Astfel, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, este cotat cu 3,7% (luna trecută avea 4,2%), iar UDMR ar fi votat de doar 3,4% din electorat (avea 5,1% luna trecută). De remarcat că și aceste două formațiuni înregistrează scăderi puternice pentru a treia lună consecutiv. Cum de altfel se întâmplă și în cazul PMP, partidul lui „Petrov”, care potrivit acestui sondaj nu atinge pragul electoral, situându-se la doar 4,7%.

În plan local, organizația noastră se află în primele trei formațiuni politice, implicarea noastră pe timpul pandemiei, de la început și până în prezent fiind salutată de buzoieni, care nu ne văd ca pe o alternativă ci ca pe o soluție. De altfel, sprijinul nostru necondiționat acordat semenilor, prin oferirea de materiale pentru combaterea COVID 19, precum și alte ajutoare în cazul unor familii aflate în dificultate au fost apreciate în rândul locuitorilor din Buzău dar și în toate comunele și orașele unde membri noștri au desfășurat astfel de acțiuni.