Comunicat de presă – PSD Buzău

de Stiri Buzau Media

400 de euro pentru nașterea unui copil

România coboară rapid din orice situație statistică pozitivă privind demografia. Lipsa de control a efectelor nedorite ale pandemiei, dar mai ales dezinteresul guvernanților față de impulsionarea natalității prin pârghii economice arată că până în 2060 populația de vârstă preșcolară va scădea cu până la 50 la sută.

La început de an 2020, în casele romanilor erau aproximativ 4 milioane de copii. Numai că, anul cu scăderea cea mai drastică din 1966 și până în prezent, potrivit datelor publice ale INS, este 2019. Așadar, de comparat sunt lunile aprilie din 2019 și aprilie din anul în curs. Flagrant este că în aprilie 2020 sporul natural a fost negativ: s-au născut 12.000 de copii, dar au murit 21.800 de persoane. Cu 3.490 de copii s-au născut mai puțin în aprilie 2020 față de aceeași lună de referință din anul precedent și au murit cu 474 mai mulți români.

Ȋn tot acest context național, cel mai mare partid românesc are în planul de guvernare o referință clară privind redefinirea demnității muncii şi sănătății în România.

PSD va susține familiile cu copii și are pregătit un program de stimulare a natalității. Fiecare familie în care se va naște un copil va primi 400 de euro pentru sporirea natalității. În același timp, pentru același copil statul va aloca vouchere pentru creșă pană la intrarea acestuia în grupa mică, la grădiniță, adică până la vârsta de trei ani!

PSD Buzău

Știri despre: ,