Comunicat de presă – PSD Buzău

de Stiri Buzau Media

România trebuie să curețe aerul

România este arătă din nou cu degetul de către UE la mai multe capitole ce privesc calitatea mediului. Una dintre referințe vorbește despre calitatea slabă a aerului. Principalele surse de poluare provin din domeniul transportului și din energie – în gospodării se folosesc combustibili fosili/solizi. Calitatea aerului este monitorizată doar prin 148 de stații amplasate în toată țara. Europenii spun însă că problemele raportate ar putea fi mult mai grave în realitate. Despre toate acestea guvernanții liberali spun ca întocmesc liste şi propun cumpărarea altor stații de monitorizare a aerului.

PSD propune însă în programul de guvernare tehnologii moderne pentru controlul calității aerului. Astfel, trebuie avută clar în vedere dezvoltarea şi optimizarea Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului, precum și instalarea de puncte noi de măsurare finanțate din Fondul de Mediu.

De asemenea, PSD propune dezvoltarea unui sistem unic, interactiv de inventariere a emisiilor de poluanți în aer, prin crearea unei baze de date în conformitate cu cerințele europene, dar şi dezvoltarea unui sistem de prognoză a calității aerului.

PSD Buzău

Știri despre: ,