Criza n-a lovit și conturile partidelor: ce subvenții de la stat au primit în starea de urgență și de alertă / Pe listă, un partid-fantomă cu doi parlamentari afiliați PSD

de Stiri Buzau Media

Subvențiile generoase de la stat au alimentat conturile partidelor și în perioada de criză. În timpul stării de urgență, formațiunile parlamentare au primit fonduri publice de 61,83 milioane de lei, adică aproape 13 milioane de euro. În iunie, în conturi le-au intrat alte 23,81 de milioane de lei (5 milioane de euro). În total, 85,6 milioane de lei, reprezentând 17,8 milioane de euro.

Principalul beneficiar a fost PSD, care a încasat aproape jumătate din sumă.

Pe listă însă este și Forța Națională, partidul cu care Teodor Meleșcanu voia să-i dea lovitura de grație lui Călin Popescu Tăriceanu, dar care a rămas cu doar doi parlamentari pe hârtie, aceștia fiind afiliați grupului PSD. Formațiunea a primit de la stat din martie până în iunie, 635.000 de lei (adică 132.000 de euro).

În perioada martie – mai în care a fost stare de urgență în România, în conturile PSD au intrat 30,9 milioane de lei, iar în iunie alte 11,9 milioane. În total, social-democrații au primit în lunile de stare de urgență și de alertă 42,8 milioane de lei, adică 8,92 milioane de euro.

Liberalii au primit aproape jumătate față de PSD, respectiv 23,7 milioane de lei (4,95 de milioane de euro). În perioada martie -mai în conturile PNL au intrat subvenții publice în valoare de 17,1 milioane de lei, cărora li s-au adăugat în iunie 6,6 milioane.

USR este al treia în top, cu încasări în ulltimele patru luni de 6,3 milioane de lei (1,3 milioane de euro). În lunile perioadei de urgență, USR a primit subvenție de 4,58 milioane de lei, cărora li s-au adăugat în iunie 1,76 milioane de lei.

ALDE a primit și ea între martie și iunie peste un milion de euro, adică 5,19 milioane de lei. În perioada martie-mai, în visteria partidului au intrat subvenții de la stat în valoare de 3,75 de milioane de lei, cărora li s-au adăugat în iunie 1,44 milioane.

PMP a primit si el în ultimele patru luni 2,85 milioane de lei subvenție de la stat, adică aproape 600.000 de euro. În lunile martie-mai, în conturile partiduui au intrat 2 milioane de lei, iar în iunie 800.000 de lei.

Pro România a primit 2,8 milioane de lei în primele trei luni ale crizei coronavirusului, cărora li s-au adăugat în iunie 1,1 milioane. În total subvenția de la stat pentru partidul lui Victor Ponta a fost în perioada martie-iunie de 3,9 milioane de lei, adică aproape 827.000 de euro.

Știri despre: , , ,