Indemnizație de 100% pentru toți părinții aflați în concediu de îngrijire a copilului bolnav de COVID-19

de Stiri Buzau Media
Senator PSD Liliana Sbîrnea:
Orice copil trebuie să-și aibă părintele aproape. Cu atât mai mult în momentele de boală, atunci când îngrijirea și ocrotirea din partea părintelui sunt vitale.
Orice părinte știe cât de grele sunt momentele în care copilul îi este bolnav. Suntem datori să îi susținem prin acte normative, care să le ofere întregul suport de care au nevoie, ușurându-le grijile și punându-le la dispoziție întregul suport de care au nevoie pentru a depăși cu bine aceste momente.
Ieri, în plenul Senatului, s-a votat propunerea legislativă pe care am inițiat-o împreună cu colegi parlamentari pentru modificarea OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, care reglementează faptul că toți părinții, care desfășoară o activitate profesională ce nu poate fi prestată de la domiciliu și pentru care nu s-a luat măsura carantinei sau izolării în condițiile Legii nr. 136/2020, pot beneficia de concediu pentru îngrijirea copilului bolnav minor, aflat în carantină sau izolare din cauza unei suspiciuni asupra unei boli infectocontagioase. Indemnizația la care au dreptul pe durata concediului este în cuantum de 100%. Fără niciun criteriu discriminatoriu, așa cum era până acum!
Astfel, orice părinte aflat în această situație atât de dificilă și de sensibilă, vaccinat sau nu, va beneficia de acum de un regim echitabil și unitar, înlăturându-se orice formă de discriminare și de atingere a intereselor superioare ale copilului.”
Știri despre: ,