LEGE și ORDINE la Primăria Buzău

de Stiri Buzau Media
ion-marin

ion-marinÎnceput fierbinte de toamnă în politica buzoiană. Pe un fundal de comunicate de presă referitoare la diverse aspecte din interiorul PSD, PMP aruncă în lupta pentru Primăria Buzău un candidat surpriză: fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție, comisarul șef Ion Marin.

Înscrierea acestuia în politica buzoiană și participarea la lupta pentru fotoliul de edil al municipiului reședință de județ va ridica lupta politică la cote nebănuite.

Referitor la acest aspect, în interviul acordat ziarului nostru, comisarul șef în rezervă Ion Marin și-a motivat decizia de a încerca să schimbe nu doar mentalitatea, ci și termenii și modalitățile de abordare a administrației locale.

“Ideea de a candida la Primăria Buzău nu mi-a aparținut, ea mi-a fost sugerată în urmă cu aproximativ doi ani, de către un grup de prieteni, fără să aibă vreo legătură cu un anumit partid . Faptul că reprezint PMP se datorează în mare măsură unei vechi prietenii care mă leagă de avocatul Nicu Cristian, liderul popularilor buzoieni.

M-am înscris în lupta pentru câștigarea administrației  buzoiane cu gândul de a crea un oraș reședință de județ de nivel european. Ce mă recomandă pentru acest deziderat? Formațiunea sănătoasă , provenită din sistemul militar, bazat pe legalitate, ordine și disciplină.  Iau în calcul și faptul că lumea s-a cam săturat de promisiuni deșarte timp de 25 de ani. Am o experiență managerială îndelungată, am coordonat activitatea din fruntea Inspectoratului Județean de Poliție Buzău cu un efectiv  o mie de oameni care își desfășurau activitatea în tot județul, nu doar într-o localitate. Inspectoratul Județean de Poliție nu se confundă cu Poliția locală. Am fost manager, nu șef, nu s-au invocat doar ordine și dispoziții, ci am avut de rezolvat multiple probleme care au depășit cadrul milităresc. Am dobândit o experiență aparte provenită din coordonarea unui colectiv aflat în contact direct cu cetățeanul, iar problemele nu erau deloc ușoare. De aceea , la Palatul Comunal, nu voi sta într-un scaun de fildeș, deasupra cetățeanului, nu voi face promisiuni deșarte, pe care să nu le îndeplinesc. Îmi voi desfășura activitatea în funcție de necesitățile orașului. Nu voi fi un adept al intereselor de grup sau partinice, singurul stăpân în slujba căruia mă pun va fi cetățeanul, cu problemele lui. Doresc să asigur acel confort citadin de care avem cu toții nevoie.

Nu voi amesteca politicul cu administrativul. Experiențele au arătat că atunci când aceste două componente s-au amestecat, nu a ieșit nimic bun.

Voi exercita o administrare corectă, eficientă și în limitele legii. Sunt un partizan dedicat ideii de ordine și legalitate. Am luat ca exemplu Germania, unde, cele două componente-ordinea și legalitatea sunt atributele exclusive ale primarului. Acesta este decedat politic dacă cele două componente nu se întrunesc și asigură în mandatul său.

Mă voi adresa mediului de afaceri pentru dezvoltarea acestuia, știindu-se că la baza oricărei dezvoltări stă o economie sănătoasă, cu multiple beneficii în toate sectoarele vieții economico-sociale.

Nu mă declar atotștiutor. Conducerea se va realiza cu o echipă de specialiști, fiecare pe domeniul său. Performanța se face doar cu specialiști”, ne-a declarat comisar-șef în rezervă Ion Marin.

Originar din Argeș, Ion Marin are 53 de ani, este căsătorit și are un copil. Este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității București, cu diplomă de licență și studii postuniversitare și masterat. A fost neimplicat în politică până în prezent.

A fost declarat Polițistul anului în 2004, iar la  momentul pensionării a primit Ordinul Bărbătesc și Credință în grad de cavaler, acordat de Administrația Prezidențială în anul 2012, semnat de președintele Băsescu și premierul Ponta.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns