Marcel Ciolacu cere demisia premierului Orban după apariția fotografiei în care șeful guvernului apare fumând în birou alături de mai mulți miniștri: ”Indiferent ce sărbătorești, nu ai voie în biroul primului ministru să fumezi și să consumi alcool”

de Stiri Buzau Media

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i-a cerut duminică seară, din studioul Antenei 3, premierului Ludovic Orban să își dea demisia de la șefia Guvernului după apariția publică a fotografiei în care prim-ministrul apare fumând în birou alături de mai mulți miniștri.

”Dacă am fi trăit într-o societate normală, în seara aceasta am fi vorbit despre viitorul prim-ministru”, a spus Ciolacu în debutul emisiunii de la postul de televiziune.

”Ar trebui să își dea demisia?”, l-a întrebat Mihai Gâdea.

”De îndată”, a replicat Ciolacu. ”Indiferent ce sărbătorești, nu ai voie în biroul primului ministru să fumezi și să consumi alcool”, a continuat el.

Liderul PSD l-a acuzat pe premierul Ludovic Orban de ipocrizie pentru că în conferințele de presă apare cu masca pe față, iar atunci când se crede departe de ochii publicului are o cu totul altă atitudine.

”Orban nu mai are nicio credibilitate la români, i-a ținut pe români două luni în casă, acum apare această fotografie. Este inacceptabil să soliciți românilor un lucru, iar tu să încalci aceste reguli”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului, Ciolacu a exclus un astfel de demers în acest moment.

”Am anunțat că nu vom depune moțiune de cenzură atâta timp cât e stare de urgență sau de alertă. Am pica în același ridicol ca și Orban. Am încuviințat starea de alertă pentru 30 de zile, vom aștepta să treacă. Ar fi culmea să depunem moțiune în această perioadă, starea de alertă și noi am votat-o”, a declarat Ciolacu.

Fostul purtător de cuvânt al Liei Olguța Vasilescu pe vremea când era ministru al Muncii, Cristian Vasilcoiu, a publicat vineri pe Facebook o fotografie în care premierul Ludovic Orban, alături de mai mulți miniștri, fumează și consumă alcool într-un birou de la Palatul Victoria.

Orban a explicat că fotogarfia a fost făcută de ziua sa de naștere, când colegii au venit să îi ureze ”La mulți ani!”, iar el i-a servit cu ceva.

Sâmbătă, Ludovic Orban a anunțat că a achitat două amenzi, în valoare de 3.000 de lei, pentru că a fumat în birou și pentru că nu purta mască. La fel, amendați au fost și ceilalți miniștri care apar în fotografie pentru faptul că nu purtau măști de protecție.

Știri despre: , ,